Egy hónap alatt 75%-ot erősödött a Binance Coin (BNB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Január 14.-e óta a Binance Coin (BNB) 5.54 USD-ról 9.58 USD-ig emelkedett, ami több mint 75% erősödést jelent a dollárral szemben. Eközben a kriptovaluta piac teljes piaci kapitalizációja 3 milliárd dollárral 124 milliárdról 121 milliárdra esett.

A BNB túlteljesítette az altcoinok többségét és már a top 10 legnagyobb összértékű érme 10. helyét foglalja el.

Egy hónap alatt 75%-ot erősödött a Binance Coin (BNB)

Mi áll a BNB erősödése mögött?

Az elsődleges tényezőként a fundamentálisokat érdemes megemlíteni, azok közül is a csökkenő érmekínálatot, miután a Binance tőzsde 9.4 millió dollár értékű BNB érmét égetett el. A január 16.-ai volt a Binance 6. BNB érmeégetése. A korábbitól nem sokkal eltérő mennyiségű érmét vontak ki így örökre a forgalomból (1,623,818 BNB-t), de az USD értéke jóval alacsonyabb a korábbi 17 millió USD-hoz képest. Az érmeégetést negyedévente hajtja végre a Binance és a tőzsde által generált profitból válik lehetővé.

Changpeng Zhao, a Binance CEO-ja bejegyzésében a következőt írta:

“Égetés kész. Emlékszem, mikor az első 1,500,000 USD értékű BNB égetést végrehajtottuk, nagyon ideges voltam. Még most is az vagyok, lol. A pénz elköltésének leggyorsabb módja.”

Kezdetben a binance coin azt a célt szolgálta, hogy finanszírozza a semmiből indult tőzsde kezdeti terjeszkedését és mióta bebiztosította helyét a top kriptotőzsdék között, negyedévente elégeti a profitja 20%-át.

“Negyedévente a profitunk 20%-át arra használjuk, hogy visszavásároljuk a BNB érméket mindaddig, amíg vissza nem vásároltuk a teljes érmekínálat 50%-át (100 millió BNB). Minden visszavásárlást követni lehet a blokkláncon. El fogjuk égetni a visszavásárolt 100 millió BNB-t, hogy forgalomban csak 100 millió maradjon.” áll a BNB fehér könyvében

A Bitcoin 210 000 blokkonkénti blokkjutalom felezéséhez hasonlóan a csökkenő BNB kínálat emelkedést vált ki az árfolyamban. Ahogy nőtt a kereslet a BNB iránt mialatt csökkent a kínálata, úgy ment át a BNB kriptopénz piacokat meghazudtoló 75%-os árfolyam erősödésbe.

A mindenkori csúcsától az árfolyam már csak 61%-ra van, ami közel 25 dollár volt 2018 első hónapjában. Ezzel a BNB az egyik legjobban teljesítő alternatív kriptovaluta a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.