15 híresség, akik szerint a kriptopénz lufi ki fog durranni

A Coinnounce összeszedte, kik azok az elemzők, befektetők és hírességek, akik a bitcoin bukására fogadnak és akik szerint a kriptopénz lufi hamarosan ki fog durranni és eljön a vég.

 1. Mark Cuban

A Broadcast.com alapítója egy Twitter üzenetben fejtette ki, hogy a bitcoin mindössze egy spekulatív lufi és bármikor kidurranhat. Szerinte a bitcoinnak számos jobb alternatívája létezik már a piacon, ezért inkább fektet olyan startupokba, mely a bitcoin alternatíváin dolgoznak.

 1. Nouriel Roubini

Az amerikai közgazdász, aki arról lett igazán híres, hogy előrejelezte a 2008-as gazdasági válságot a kriptopénzeket minden lufik anyjának tartja.

 1. Mohamed El-Erian

Az Allianz gazdasági tanácsadója bár támogatja a blokklánc technológiát, szerinte a bitcoin árfolyam kidurranását az egész kripto iparág meg fogja érezni. Elmondása szerint a kormányok sosem fogják engedni, hogy a kriptopénzek igazán széles körben elterjedjenek.

 1. Warren Buffett

A Berkshire Hathaway CEO-ja a világ második leggazdagabb embere nem szokott gyakran nyilatkozni a kriptopénzekről. De ha mégis így esik, akkor nagyon szól – szerinte ugyanis bár a technológia igén ígéretes, a kriptopénzek nem többek egy hiú ábrándnál.

 1. Robert Shiller

A Yale Egyetem közgazdásza aki a dotcom buborékot és az ingatlan piaci lufit is előrejelezte egy interjúban a bitcoint is többi nagy piaci buborék közé sorolta. Szerinte a bitcoin mögött álló népszerűség csak a mögöttes sztorinak köszönhető.

 1. Ray Dalio

A legnagyobb kockázati alapkezelő, a Bridgewater Associate alapítója szerint a kriptopénzek legnagyobb hátránya, hogy nem képesek fizetőeszközként funkcionálni, azaz a mindennapok tranzakcióiban nem használhatóak. Emögött pedig a bitcoin árfolyam volatilitása áll, mely messze túlmutat az arany árfolyammozgásán.

 1. Seth KlarmanLufi a bitcoin piacon

A milliárdos kockázati tőke befektető igyekszik távol maradni a közmédiától. De követőinek azonban felhívta a figyelmét, hogy jobb, ha távol maradnak a bitcoin őrülettől.

 1. Jim Rogers

Az egyik legnépszerűbb kockázati befektető maga is bevallotta, hogy lemaradt a lehetőségről, hogy a bitcoin árfolyam változásából nagyot szakítson. Meg is jegyezte, hogy minden abba az irányba mutat, hogy a bitcoin piaca mindössze egy spekulációs buborék és tökéletesen korrelál a korábbi lufik árfolyam mechanizmusával.

 1. Jeffrey Gundlach

A DoubleLine Capital alapítója egyenesen irtózik a bitcointól és szerinte is ki fog durranni a kriptopénz lufi.

 1. Ben Bernanke

Az amerikai jegybank korábbi elnöke pár évvel ezelőtt még a bitcoin pozitív oldaláról beszélt interjúiban, azonban az utóbbi időszakban a magas volatilitás miatt inkább a kriptopénz lufit támogatók táborát erősíti.

 1. Paul Krugman

A híres közgazdász szerint a legnagyobb probléma a bitcoin kapcsán az, hogy egyszerűen nem lehet egyenes választ kapni arra kérdésre, hogy hogyan tud a bitcoin értékmegőrzőként viselkedni.

 1. Howard MarksA bitcoin, mint társadalmi jelenség

Az OakTree Capital Management alapítója szerint a kriptopénzek inkább viselkednek árupiaci termékként, mint fizetőeszközként.

 1. Bill Harris

A PayPal egyik alapítója úgy véli, hogy a bitcoin semmi más, csak “pump and dump” kereskedés és az egész egy csalás.

 1. Bill Gates

A Microsoft alapítója szerint a bitcoin legnagyobb problémája az anonimitás, mely miatt nagyon sokan használják illegális tevékenységek finanszírozására.

 1. Charles Munger

A Berkshire Hathaway egyik elnöke szerint a bitcoin egy veszélyes méreg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük