15 hónapos csúcson a DeFi szektor

A DeFi összértéke 192 milliárd dollárra nőtt, 15 hónap alatt ez most a szektor legjobb teljesítménye.

Majdnem 200 milliárd dollárnál jár a DeFi szektor szerződéseiben zárolt tőke

A DappRadar piackutató cég új adatai szerint a teljes zárolt érték (TVL) a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektoron belül az elmúlt 15 hónap legmagasabb szintjére emelkedett.

Egy új blogbejegyzésben a DappRadar megjegyzi, hogy a DeFi TVL-je elérte a 192 milliárd dollárt. Ez 17%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest, és a legmagasabb érték, amit 2022 februárja óta láthattunk.

 

A TVL a protokollok intelligens szerződéseiben elhelyezett tőke összegére utal, és gyakran használják a kripto-ökoszisztéma állapotának felmérésére.

A kriptoelemző cég szerint a növekedés nagy részét a token árak emelkedése okozta, különösen az Ethereum ETH Price ETH Price és a Solana SOL Price SOL Price intelligens szerződéses platformoké.

„Az Ethereum birtokolja a DeFi teljes TVL-jének nagyobb részét, ebben a hónapban 68 százalékos a dominanciája. Ezt követi a Solana, amelyet az elmúlt hónapokban a mémcoin-kereskedelem és a DeFi-aktivitás mozgatott. Ráadásul a natív SOL token 11%-kal nőtt az elmúlt 30 napban.”

DeFi TVL érték

A DappRadar megjegyezte, hogy a Bitcoin 2. rétegű megoldása, a Merlin Chain (MERL) is nagyban hozzájárult májusban a DeFi szektor növekedéséhez.

„A Layer-2 hálózatok körüli narratíva továbbra is erős, de az igazi csúcsteljesítmény ebben a hónapban Merlin volt. Ez lett a legnagyobb Bitcoin oldallánc, ami már több mint háromszor akkora, mint a fizetésekre fókuszáló Lightning Network.”

A Merlin egymilliárd dollárjának több mint fele a Solv Finance-ben van lekötve. Ez egy olyan protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy wrapped Bitcoin lekötésért cserébe Solv pontokat kapjanak.