15 millió dollár értékű bitcoint adtak egy manhattani luxuslakásért

  • 37
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ben Shaoul, az ingatlanmágnás 15,3 millió dollár értékű bitcoinért (BTC) adott el egy lakást Manhattan nagy presztízsű Upper East Side negyedében. A hírt a New York-i The Real Deal ingatlanmagazin jelentette be november 1-én.

Shaoul, aki a Magnum Real Estate Group elnöke, a 11 400 négyzetméteres ingatlant egy tajvani székhelyű társaságnak, az Affluent International LCC-nek adta el a kiszivárgott információk szerint.

Egyre több luxusingatlant adnak és vesznek bitcoinért

Shaoul szerint az ügylet zökkenőmentesen zajlott. A Magnum már 2018-ban két másik vevővel is bitcoinban kötött adás-vételi szerződést, ráadásul ugyanabban az épületben lévő ingatlanokra. Az egyik egy 875 000 dolláros 624 négyzetméteres stúdió volt, a másik egy 989 négyzetméteres, egyszobás loft, mely értéke meghaladta az 1,48 millió dollárt.

Shaoul egy másik lakóépületét is meg lehetett bitcoinnal vásárolni. Ám tavaly végül készpénzért adták el a bronxi befektetőnek, Martin Shapironak nem kevesebb, mint 82 millió dollárért.

A Real Deal magazin megjegyzi azt is, hogy a brooklyni székhelyű bérleti alapkezelő társaság még 2018-ban bejelentette, hogy a lakásaikért kriptovalutákat is elfogadnak. A Corocan által közölt lista szerint az Upper East Side kerületben van egy 29 millió dolláros ingatlan, amelynek eladója bitcoint, Ethereumot és Ripple-t is elfogad az ingatlanért.

Egy 19. századi angol templom is megvásárolható bitcoinnal

Angliában nemrég egy 150 éves templomot kínáltak megvételre 1,5 millió dollárért, mely összeget bitcoinban is ki lehetett egyenlíteni. A Durham megyei templomot 1871-ben építették, majd később 7 szobás lakóingatlanná alakították át. Azt nem tudni, hogy az épület gazdára talált e, de nem ez első eset az Egyesült Királyságban sem, amikor bitcoinért lehet ingatlant vásárolni. Korábban az Astoria Plaza is kínált egy illetve kétszobás stúdió lakásokat bitcoinért. Egyes hírek szerint a projektet szüneteltetik, de a cég oldalán továbbra is elérhetőek a „bitcoin lakások”.

Alapvetően elmondható, hogy egyre több ingatlan cserél gazdát kriptovaluták felhasználásával. A bitcoin alapját képező blokklánc technológiát pedig szívesen alkalmazzák az ingatlanok és az üzleti vállalkozások tulajdonjogának megerősítésére. Ezzel a földhivatali nyilvántartásokban elkövetett csalásokat is nagymértékben vissza lehet szorítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.