167 millió dollárt égetett el az EOS az infláció csökkentése érdekében

Több mint 34 millió EOS token elégetését hajtotta végre az EOS protokoll a forgalomban lévő tokenkínálat drasztikus csökkentése érdekében. A lépésre azért volt szükség, mert így szeretnék a protokoll inflációs rátáját 5 százalékról 1 százalékra csökkenteni.

2018. július 31-én az EOS 21 blokkgenerálója elfogadott egy kezdeményezést, hogy elégessenek 167 millió dollárnyi EOS tokent, ami a platform megtakarítási tárcáiban hevert elköltetlenül.

A tárcát még az EOS indulásakor, 2018 januárban generálták. Viszont miután 8 hónapon keresztül csak állt elköltetlenül és minden hónapban csak tovább halmozta a letétet anélkül, hogy az EOS döntéshozók kitalálták volna, hogy pontosan mire is költsék a forrást, ezért döntöttek az elégetése mellett. Havonta kb. 3.6 millió EOS (17 millió USD) tokennel nőtt a tárca egyenlege az égetés előtt és a szám exponenciálisan növekszik az infláció (másképp a frissen kibocsátott tokenek) eredményeképp.

Az EOS blokklánc éves inflációs rátája 5 százalék, ebből 4 százalék megy az eosio.savings számlára 1% pedig kerül a blokkgenerálókhoz.

Az EOS kezdeményezések közül a 4%-ot lefaragó infláció az egyik legnagyobb támogatottsággal rendelkező kezdeményezés, bár a szavazás lezárultának határidejéig még van egy kis idő május végéig.

“Ez a nagy mennyiségű akkumulált token most már többletnek számít és ha hagyjuk tovább növekedni, akkor lényegében támadási felületként szolgál a hálózathoz,” áll a szavazat szövegezésében.

Május 7-én 34 171 037 EOS token véglegesen kivonásra került a forgalomból, viszont az égetés nem befolyásolta a jövőbeni átutalásokat a megtakarítási tárcára és az inflációs tokenek továbbra is érkezni fognak amíg a szavazást az infláció csökkentéséről el nem fogadják.

A lényege a szavazásnak, hogy a csökkenő inflációtól azt várják, hogy pozitívan fog hatni az EOS árfolyamára és ezzel a meglévő tokentulajdonosok vagyoni helyzetére mivel a sima keresleti-kínálati függvény értelmében a csökkenő kínálat a tokentulajdonosok hatására megnövekszik a tokentulajdonosok hálózati értéke.

Kövess minket Facebookon, Twitteren és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.