2 milliárd dollárért vásároltak a bitcoin bálnák

A Santiment kriptovaluta elemző szervezet szerint egészen pontosan 2,260,000,000 dollár értékben vásároltak a bitcoin bálnák az utóbbi hét visszahúzódása alatt. A BTC árfolyama gyakorlatilag 1 hete szinte csak esik a legutóbbi csúcsdöntés után, ezt azonban a tapasztaltabb befektetők inkább újabb érmék felhalmozására használják, mintsem felülnének az eladási hullámra. A legalább 100 bitcoint tartalmazó kriptotárcák tulajdonosai az említett időszakban további 40,000 bitcoinnal növelték a befektetéseiket. Bár ez az árfolyam szempontjából kétségtelenül jó előjel, azt is mutatja, hogy folyamatosan zakatol tovább a bitcoin érmék egyre szűkebb tulajdonosi körben való csoportosulása.

A bálnák töretlen lelkesedése ellenére a Santiment elemzői szerint a bitcoin árfolyamára vonatkozó, a közösségi médiában keringő jóslatok rég nem voltak ilyen negatívak. A Santiment elemzőszoftvere a közösségi médiában és fórumokon a bitcoinnal kapcsolatban írt hozzászólásokat elemzi, hogy eldöntse, hogy a témában érdekeltek többségének éppen milyen hangulata van. Márpedig ezen elemzés szerint, a kriptovaluta befektetők hangulata több, mint 2 hónapja nem volt ilyen rossz. A legtöbben az árfolyam további rövid távú esésétől tartanak, hiszen ez már a második alkalom, hogy a bitcoin árfolyama visszapattan és lefordul 65,000 dollár környékéről.

Valójában a 2 milliárd dollár értékű bitcoin ma már szinte semmi

Az érme a 2 héttel ezelőtt felállított 69,044 dolláros árfolyamcsúcshoz képest jelenleg több, mint 18 százalékkal kevesebbet ér. Ezzel a legtöbbek szerint gyakorlatilag lehetetlenné vált az a korábban sokszor emlegetett ultra-optimista jóslat, amely szerint az árfolyam még idén elérheti a 100,000 dollárt. Igaz, ezzel párhuzamosan egyre többen erősítik meg azon véleményüket, hogy az árfolyam néhány éven belül igenis át fogja lépni a 100,000 dolláros álomhatárt, koronavírus ide vagy oda.

A 2 milliárd dollár, amit a bitcoin bálnák egy hét alatt vásároltak soknak tűnik ugyan, de valójában a bitcoin jelenlegi árfolyam melletti 1000 milliárdos piacának csupán a 0,2 százaléka, tehát közvetlen árfolyam befolyásoló hatása nem igen lehet. Közvetett azonban annál inkább, hiszen nagyon sokan árgus szemekkel figyelik a kriptovaluta bálnák minden lépését és saját kereskedési taktikájukat is ezzel összhangban határozzák meg.

( Forrás )