2 milliárd hamis profilt törölt a Facebook

A kriptopénz kibocsátásra készülő Facebook egy friss jelentés szerint ugyanannyi hamis profilt törölt platformjáról, mint amennyi aktív felhasználója van.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

“Az észlelési technológiánk segít megakadályozni, hogy napi több millió hamis fiókot regisztráljanak és több milliót észlel már a létrehozás percében,” áll a jelentésben.

A 2 milliárd hamis számlában nincsenek benne a blokkolt fiókok, csakis a sikeresen regisztrált számlák azzal a különbséggel, hogy a “legtöbbet már a regisztráció idejekor kiszűrik, még azelőtt, hogy a havi aktív felhasználószámba (MAU) bekerülne.”

Ennek ellenére a Facebook saját korábbi kutatása szerint “az álprofilok mindössze a teljes havi aktív felhasználószám 5%-át tették ki a Facebookon 2019 Q1 és 2018 Q4 között.”

2 milliárd hamis profilt törölt a Facebook 2019 január – március között

Facebook váltig állítja, hogy 99.8%-a a fake profiloknak már azelőtt törlésre kerülnek, hogy a felhasználók jelentenék azokat.

2019 január és március között mintegy 4 millió álprofilt jelentettek a felhasználók, ami meglehetősen nagy szám 3 hónap alatt.

Ha eleged van a reklámokból 💻, használj hirdetésblokkoló Brave böngészőt.

Nyilvánvalóvá válhat, hogy a közösségi óriás macska egér játékot vív a hamis profilok regisztrálóival, akik egyre többet megtudnak a Facebook algoritmusáról minden egyes alkalommal, amikor töröl egy álprofilt.

“Az elmúlt 6 hónapban jelentős növekedést tapasztaltunk a visszaélésszerű, hamis számlák regisztrációjában. A számlák többségét a regisztráció után perceken belül elkapjuk. Az automatizált támadások azonban egyre több olyan fiókot eredményeznek, amik átmentek a szűrőinken.”

A jelentésből kiderül: “ezeket a hamis számlákat spamkampányokban használják és pénzügyi motiváció áll a háttérben.” Az se világos, hogy a Facebook megpróbálja megállapítani, hogy ki áll a tömeges álprofil regisztráció mögött vagy pedig a hatóságokra bízza kiderítését.

Egyenlőre az álprofilok ellenére nem panaszkodhat a Facebook. Az elmúlt évben 22 milliárd dollár profitot könyvelt el adók után, ami kétszer akkora többlet, mint az FBI teljes 2020-as büdzséje.

Szóval bőven futná nyomozókra és etikus hackerekre, akik felgöngyölíthetnék a tömeges álprofil regelő csoportokat, különösen így az EP választások előtt.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.