2 millió dogecoint oszt szét vásárlói között a Burger King

A Burger King ismét felkarolta a Dogecoint: most éppen jutalomként kínálja amerikai vásárlóinak a kriptovalutát.

A nyereményjáték érdekében a gyorsétteremlánc a Robinhood kriptóbarát kereskedési appal kötött partnerséget. Ennek köszönhetően november elsejétől egészen a hónap 21. napjáig mindenki, aki 5 dollár értékben fogyaszt, garantáltan dogecoinban részesül. Az ajánlat elég kecsegtető, hiszen a finomságok és a mémalapú kriptovaluta mellett a lelkes vásárlóknak esélye nyílik ethereumot és bitcoint is nyerni.

A vállalat legújabb ötlete az ún. Royal Perks program része, melynek köszönhetően a fogyasztók minden egyes, az étteremben elköltött dollár után „koronát” kapnak, amelyet további finomságokra válthatnak be. A vállalat ezúttal forradalmasította rendszerét: mostantól a vásárlók e-mailben kapnak egy nyereménykódot, melyet a Robinhood appon keresztül válthatnak be. Minden nyereménykód egy garantált összegű DOGE-t tartalmaz. A vállalat egyébként összesen kétmillió dogecoin-t tett félre a jutalmakra, ami a jelenlegi árfolyamon több mint 500 millió dollárt jelent. A vásárlóknak továbbá van egy kis esélyük arra is, hogy a dogecoin mellett ethereummal vagy bitcoinnal gazdagodjanak.

De nem ez az első alkalom, hogy a Burger King, vagy éppen a Robinhood a dogecoint használja fel profitszerzésre. Július végén a gyorsétterem például bejelentette, hogy a Burger King Brazíliai elfogadja fizetési módként a dogecoint. Sőt, Venezuelában már több mint 40 étteremben lehet vásárolni kriptókkal a Cryptobuyer latin-amerikai kereskedési platform és a Burger King partnerségének köszönhetően.

Ami pedig a Robinhoodot illeti, a vállalat bevételeinek az év második negyedében több mint 60 százaléka származott a platformukon listázott dogecoin kereskedésből. Ez a szám ugyanakkor nemrégiben 40 százalékre esett vissza, ami a vállalat harmadik negyedévi bevételének jelentős visszaesését jelentette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.