Egy felhasználó 20 ETH-et fizetett tranzakciós díjként az Ethereum hálózatán

A névtelen felhasználó által fizetett 20 ETH gas díj jelen pillanatban körülbelül 33 ezer dollárra becsülhető. Ez az összeg a 2021-es bikapiac után az egyik legnagyobb Ethereum-hálózaton regisztrált gas djnak számít.

Érdemes megjegyezni, hogy ugyanabból a tárcából egy másik tranzakciót 6 ETH-nyi gas díj kíséretében küldtek, ami arra utal, hogy a felhasználó szándékosan állíthatott be ilyen magas díjat.

Pánikra semmi ok, az Ethereum hálózatán minden normálisan működik

A kiemelkedő tranzakció ellenére az Ethereum-hálózat zökkenőmentesen működik, és nem észleltek technikai problémákat. Az Ethereum átlagos tranzakciós díja továbbra is jóval alacsonyabb, 0.8214 USD/tx, így a 20 ETH gas díj, amely 17848020579.57 gwei-nek felel meg (a gwei az ETH egy kisebb egysége, a gas díjak általában ebben vannak feltüntetve), még szokatlanabbnak és misztikusabbnak tűnik.

ethereum tranzakciós díj

A figyelemfelkeltő tranzakció azonban nem befolyásolta az Ethereum általános teljesítményét. Az érme árfolyama az elmúlt napokban határozottan emelkedő tendenciát mutatott. A kriptopénz elérte a 1 700 dolláros helyi ellenállási szintet, egy olyan árszintet, amelyet két hónapja nem látott. Ez pozitív jel a piacon folyamatosan erősödő Ethereum számára.

Azonban a második legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovalutának nem sikerült megvetnie a lábát a fent említett ellenállási szint felett. Gyorsan visszasüllyedt az 1 600 dolláros ársávba, amelyben az elmúlt 20 napban mozgott. A cikk írásának pillanatában az Ethereum 1 639 dolláron kereskedik, az elmúlt 24 órában -1.68%-os árfolyamváltozással.