20 ezer ember lakik itt és soha nem kell elhagyniuk az épületet

A disztópikus lakótömb belsejében 20 ezer ember él, de az épület annyira jól felszerelt, hogy a lakóknak valójában soha nem kell elhagyniuk azt.

A megfelelő lakóhely megtalálása sosem egyszerű, hiszen azt szeretnénk, hogy a lehető legtökéletesebb legyen. Biztos akarsz lenni benne, hogy a munka szempontjából megfelelő helyen van, könnyen elérhetők a barátok és a család, megfizethető, és talán még szórakozási lehetőség is van a közelben. Nos, képzeld el, ha soha nem kellene elhagynod az épületet amiben élsz, és lényegében mindenhez hozzájuthatnál, amire szükséged van. Ez egy utópisztikus álom vagy egy disztópikus rémálom lenne?

Úgy tűnik, 20 000 ember ezt a valóságot éli meg Kína egyik legnagyobb épületében. Ők a Regent International nevű komplexumban élnek, amely egy kolosszális épület a Qianjiang Century Cityben, Hangzhou központi üzleti negyedében. Bár sokaknak igazi rémálomnak tűnhet az, hogy egy ilyen börtönben tengessék a napjaikat, az itt élők mégsem akarnak innen elköltözni.

A brutális méretű épület 260 000 négyzetméternyi területet kínál, így Kína egyik legnagyobb lakótömbje. A komplexum akár 30 000 lakos befogadására is alkalmas, jelenleg azonban valamivel kevesebb, mint 20 000 embernek ad otthont.

Valószínűleg arra gondolsz, hogy milyen elképesztő létesítményekkel rendelkezik ez az épület, hogy az embereket bent tartsa. Nos, ez nagyban függ attól, hogy az épület melyik oldalán lakik az illető.

A épületben vannak éttermek, fodrászüzletek, szépségszalonok, szupermarketek, uszodák és kávézók is. Bár ami odabent van, az kétségtelenül lenyűgöző, az épület puszta mérete az, ami sokak figyelmét megragadta az interneten.

A komplexumot eredetileg a világ második hétcsillagos szállodájának szánták, most azonban több ezer lakással büszkélkedő és még több lakót befogadó épületként virágzik.

A puccos lakások népszerűek a diákok, diplomások és fiatal dolgozók körében. A helyi hírügynökségek szerint a kis, ablak nélküli (igen, jól olvastad) lakások havi 210 dollárba kerülnek, a nagyobb, erkélyes ingatlanok havi 570 dollárba.