20 milliárd dollárral bővült a kriptopénz piac, 7000 dollár fölött a bitcoin

A bitcoin ára közel 10%-ot erősödött az elmúlt 1 órában, amit több mint 1 milliárd dolláros kereskedési volumen növekedés előzött meg.

Egy óra alatt a bitcoin, bitcoin cash, ripple és EOS ára 6 – 10 százalékot emelkedett 272 milliárd dollárról 292 milliárd dollárra növelve a teljes piaci kapitalizációt.

20 milliárd dollárral bővült a kriptopénz piaci kapitalizáció

20 milliárd dollár 30 perc alatt

A váratlan korrekciós rali legjobb teljesítője a bitcoin és az EOS, de 8%-al többet ér a ripple token is.

A rali a korábbi pozitív hangvitelű hírek, különösen a dél-koreai és amerikai szabályozói fejlemények hatására következhetett be. Ez idáig a fejleményeket a piac inkább közömbösen fogadta, de a 30 perces rali visszajelzés lehet a korábbi hetek történéseire legyen szó szabályozásról, az elfogadottság növekedéséről vagy csak a kriptopénzek általános ismertségétől.

A BTC utoljára április 9-én ralizott ekkorát, mikor 6900$-ról egészen 8000$-ig repült szintén 30 perc alatt. A BTC a későbbiekben a 10 000$ dolláros árfolyamot is tesztelte.

Ha a bitcoin most sikeresen áttöri a 8000$-át, akkor nagy a valószínűsége, hogy megismétli a korábbi április 9-ei menetelést újfent tesztelve a 10 000 dolláros ellenállás szintet. Ha viszont beáll a 7400$-os tartományba, akkor a következő napokban a 8000$ és a 9000$ dolláros szintek lehetnek reális célok.

Magas volumen, momentum a piacokon

A korábbi júniusi hamis ralikkal szemben a különbség a volumenben van. Pillanatnyilag a Binance-on, a világ legnagyobb kereskedési volumenű kriptotőzsdéjén a bitcoin tether devizapár (BTC/USDT) kereskedési volumene meghaladja a 300 millió dollárt a tegnapi 100 millió dollárról.

Júliust végigkíséri az alacsony volumen és a pozitív momentum indikátorok, RSI (relative strength index – relatív erő index) szignálok, valamint a MACD (átlag konvergencia-divergencia momentum) ellenére a bitcoin nem tudott raliba fordulni.

A jelenlegi ralit alátámasztja a volumen növekedés, amit kiegészítenek a pozitív hírek. Az egyik ilyen figyelemre méltó hír az új Goldman Sachs vezérigazgató kinevezése, aki többször is védelmébe vette a bitcoint.

David Solomon, az újan kinevezett Goldman Sachs CEO, elismerte korábban, hogy a bankja egy kriptotőzsde indítását tervezi, hasonlóan a japán SBI Holdings pénzügyi szolgáltatóhoz, aki pont a mai napon jelentette be banki kriptotőzsdéjének indulását.

David Solomon korábban kijelentette:

Néhány bitcoin környéki határidőssel már foglalkozunk, valamint beszélgettünk más tevékenységek bekapcsolásáról, de nagyon óvatosak vagyunk. Meghallgatjuk az ügyfeleinket és megpróbálunk segíteni nekik ezen új eszközök felfedezésében. A Goldman Sachs-nak fejlesztenie kell üzleti tevékenységét és alkalmazkodnia kell a környezetéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük