Elindult az első banki kriptotőzsde Japánban

Megkezdte működését az első banki kriptotőzsde miután hónapokat késett az indulással.

A japán pénzügyi óriás, a SBI Holdings már múlt hónapban elindította a VCTRADE névre keresztelt kriptotőzsdéjét, de akkor még csak pár, múlt év októbere során regisztrált kiválasztott felhasználó tudott rajta kereskedni.

Egy a mai nap során kiadott közleményben (2018.07.17), az SBI Holdings kijelentette, hogy a szolgáltatás aktív és elérhető minden 20 és 70 év közötti japán állampolgár számára. Vállalati ügyfelek részére a platform egyelőre nem hozzáférhető.

A júniusi induláskor szintén egy közleményben adta hírül a VCTRADE, hogy a platformja támogatni fogja a japán jen (JPY) / ripple (XRP – a Ripple protokoll natív tokenje) kereskedést, ami összecseng a banki ügyfelek blokklánc alapú nemzetközi elszámolási törekvéseivel, amelyre már most több mint 70 bank használja a Ripple platformját.Ezt megelőzően a platform már listázta június 8-án a japán jen / bitcoint cash (BCH) és június 15-én a japán jen / bitcoin (BTC) párokat.

A mai bejelentés két évvel az első SBI Holdings közlemény után jött ki. A 2016 októberi jelentésükben közölték először, hogy banki kriptotőzsde platformot építenek miután megkapták a japán pénzügyi felügyelőtől (FSA) az engedélyt.

Az indulás hónapokat késett miután a vállalat a januári 533 millió dolláros Coincheck hack után még több erőforrást és időt fordított a platform biztonságosságának tesztelésére.

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük