2000 USD felett a bitcoin, az emelkedést eltérően értékelik a szakértők

Péntek óta a bitcoin árfolyam 20%-ot erősödött, szombat óta pedig már 2000 USD felett zajlik a bitcoin kereskedés. Úgy tűnik egyelőre nincs megállás a kriptopénz emelkedésében. A bitcoin szakértők eltérően értékelik a helyzetet.

2000 USD felett a bitcoin

Miközben a bitcoin és blokklánc iparág legfontosabb szereplői épp a piac jövőjéről elmélkedtek a prágai bitcoin konferencián, árfolyam újabb csúcsokat hagyott maga után. Szombat hajnalban a CoinMarketCap több tőzsde árfolyamát tömörítő indexe is 2000 dollár feletti árfolyamot mutatott.
A Coinbasen 2101 dollárig, a Bitstampen 2061 dollárig emelkedett a bitcoin ára. Itt egy kicsit megtorpant, de 1990 dollár alá így sem esett vissza az árfolyam. Innen ismét emelkedésbe váltott a kriptopénz, második alkalommal már 2133 dollárig sikerült feltornásznia magát az árfolyamnak.
A 2000 dolláros árfolyam küszöböt már több napja várta a kriptoközösség, mióta az árfolyam 1800 dollár környékén oldalazgatott napokon keresztül.

Mit mondanak a szakértők?

Vinny Lingham lelkes bitcoin elemző és szakértő nincs elragadtatva a mostani árfolyam szinttől. Szerinte a jelenlegi gyorsan növekvő árfolyam trend káros lehet hosszútávon a bitcoin ökoszisztémára nézve.

“Ez a gyors árfolyam növekedési ütem nem egészséges, de nyilván mindenki másképp látja. Egyelőre várok és figyelek.”

Tette nyilvánosság a véleményét Twitteren Lingham.

Az árfolyam töretlenül emelkedik

Malcolm Macleod, a Gulden pénztárca vezető fejlesztője is hasonló véleményen van. Macleod szerint az árfolyam túl magasra tört anélkül, hogy a fundamentális háttere meglenne a növekedésnek. Ez akár károkat is okozhat a bitcoin gazdaságban, pontosabban már a gondok meg is jelentek az egyre több felgyülemlő tranzakció formájában.

“Az éremnek mindig két oldala van, szóval valószínűleg jó és rossz dolgok is ki fognak jönni a jelenlegi helyzetből.”

Mondta Malcolm.

Egyre több pénz érkezik a rendszerbe

Van azonban aki máshogy látja a helyzetet. Korábban már beszámoltunk róla, hogy sokan 3000 dolláros bitcoin árfolyamot jósolnak az év végére.

Alexandro Colorado, a Bitcoin Mexicotól úgy gondolja, a jelenlegi árfolyam emelkedésnek meg van a maga előnye.

“Van értelme a bitcoin árfolyam emelkedésnek, mert így egyre több pénz áramlik a rendszerbe, mely a további fejlődés forrása lehet.

Nathan T. Freeman, a Cryptopulcotól is hasonlóképpen látja a dolgokat.

“A BTC dollárban kifejezett érték növekedésére azért került során, mert egyre többen hajlandóak hagyományos pénzt adni bitcoinért cserébe, így nő a kereslet. “

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük