Egyes elemzők már 3000 dolláros árfolyamot jósolnak – Meddig tarthat az áremelkedés a bitcoin piacán?

Május eleje óta a bitcoin árfolyamot töretlenül emelkedő trend jellemzi. Jelentős összegű befektetés érkezett már most is az iparágba köszönhetően az intézményi befektetőknek. Több elemző úgy látja, hogy még nincs itt a korrekció ideje, várható még további áremelkedés a bitcoin piacán.

Meddig tarthat az áremelkedés a bitcoin piacán?

Jeremy Epstein, tanácsadó és közösségi média szakértő szerint már most is több, mint 35 milliárd dollár folyt be a kritpogazdaságba csak az idei év során.  Úgy tűnik a befektetők egyre otthonosabban mozognak a blokklánc technológia környezetében.

Epstein így nyilatkozott:

“A legnépszerűbb kriptopénz természetesen a bitcoin, az összes altcoin közül ez a kriptovilág tartalék valutája. Ezért tulajdonképpen mindig mindenki akar valamennyit tartani belőle. Ahogy egyre többen csatlakoznak a kriptogazdasághoz, úgy megy majd fel a bitcoin ára is.”

3000 dollár egy bitcoinért?

Az interenetes vállalkozó és kritopénz befektető, Vinny Lingham szerint még 2017-ben elérheti a bitcoin a 3000 dolláros árfolyamot. Az előrejelzését egy sor Twitter üzenetben adta közre még május elején, pár nappal azelőtt, hogy csúcsokat döntött volna a bitcoin ára.
Vinny Lingham szerint is jöhet a 3000 dolláros bitcoin
Lingham megjegyezte azt is, hogy nem beszél az altcoin befektetéseiről, hogy elkerülje a piac befolyásolását.
“Azért nem beszélek az altcoin befektetéseimről, mert nem akarom felverni az árfolyamot. Én az őszinte profit híve vagyok.”

Csak pár akadályon kell túl lenni

Meddig tart az áremelkedés a bitcoin piacán?Jason Cassidy, a Crypto Consultant cég elnöke is hisz abban, hogy a bitcoin ára még jelentősen emelkedhet a jövőben. Cassidy úgy véli, hogy erre akkor kerülhet sor, ha sikerül egy hard fork segítségével a bitcoin blokk méret problémáját megoldani. Hard fork esetén azonban szükség van arra, hogy ne sérüljön a bitcoin reputációja.

“Láttuk, hogy a bitcoin ETF elutasítása milyen hatással volt a piacra. El kell kerülni, hogy a hard fork megrendítse a bizalmat.”

Cassidy úgy véli, hogy a bitcoin jelenleg értékmegőrzőként funkcionál, mert nagy összegű vagyonok mozgatására alkalmas alacsony tranzakciós költségek mellett.

“Manapság könnyebb több millió dollárt bitcoinban átutalni, mint a hagyományos bankrendszeren keresztül. Hatékonyabb az átutalás mind az idő, a költségek, a biztonság és az adminisztráció tekintetében.”

Ezen felül Cassidy azt is elmondta, hogy a bitcoin széles körű elfogadására akkor kerülhet sor, ha a felhasználóknak többet tud nyújtani egy egyszerű átutalási rendszernél. Japán egyre jobban kezdi észrevenni a bitcoinban rejlő potenciált. Elég csak figyelembe venni azt, hogy milyen hatással van már most Japán a bitcoin árfolyamra, mi történne akkor, ha több más ország is hasonlóan nyitna a kriptovaluta irányába? Amint ez megkezdődik a bitcoin árfolyama könnyedén átlépheti majd a 3000 dolláros küszöböt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük