2012 óta nem ment ekkorát a Bitcoin

Ha kitart a bitcoin és az altcoinok ralija, akkor az idei első negyedév (Q1) lehet a legjobb évkezdés a 2012-es év óta.

A Q1 mindig is zsákbamacska volt a kriptovaluta befektetők számára. A hozamok ritkán haladták meg a 10%-ot, de volt rá példa bőségesen, hogy akkorát zuhant, hogy a fal adta a másikat. Nem is kell messzire mennünk az időben, elég ha 2018-ra visszatekintünk, akkor 50%-ot korrigált a piac. De hasonló történt 2014-ben és 2015-ben is.

2020 egyelőre másnak ígérkezik. Ha sikerülne tartani a trendet anélkül, hogy nagyobb korrekcióba futnánk, akkor a Q1 a 2012-es év után lehet a második legjobb negyedéve a bitcoinnak. Pillanatnyilag a BTC 25%-os pluszban áll az év eleji árfolyamához képest, ami 15%-kal több, mint ami 2019 Q1-et jellemezte.

Habár még korai keresztet vetni az első negyedév fölött, de az már bizonyos, hogy kivételesen egészségesen indul. A BTC ma egyes tőzsdéken már a 9000 dollár fölötti szintet is megjárta, azóta 8900 dolláros tartományban mozog. Kereskedési volumene az elmúlt 24 órában 7.7 milliárd dollár a Brave New Coin szűrt (értsd: hamis adatokat listázó tőzsdék nélküli) adatai szerint, ami közelít a 10.6 milliárd USD-s júniusi volumen rekordjához.

Fog-e tovább erősödni a BTC az első negyedévben? Ilyen kezdés mellett nagyon is elképzelhető, továbbá azt sem szabad elfelejteni, hogy májusban, a második negyedév közepén nyakunkon a BTC felezés, ami a BTC természetéből kiindulóan egy nagyon bikás esemény. Az utolsó felezés 2016-ban volt, akkor az első negyedévet -3%-kal zárta a digitális valuta. Ezt követően viszont a Q2-ben 61%-ot ment. Ha csak egy kicsit is bízunk az előző évek mintájában, akkor elméletben tudjuk mire lehet majd számítani.

Ha kezdő vagy, ezek érdekelhetnek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük