Piszokul erős a bitcoin, a 2019-es év (is) altcoin rémálom

Az altcoinok számára igazi katasztrófa a 2019-es év. A bitcoin dominancia továbbra is piszokul erős, a CoinMarketCap oldalán elért adatok alapján már elérte a teljes kriptopiac 68,85%-át.  Ez a közelmúltban elért egyik legmagasabb érték és úgy tűnik, újabb és újabb csúcsokat dönt meg. 2018-ban még csak 32% volt a bitcoin dominancia, ami azt mutatja, hogy az idők bizony változnak.

Az altcoinok alulteljesítése igazából 2019 elején kezdődött, amikor a bitcoin elképesztő iramban kezdett emelkedni. A bitcoin kevés teret hagy az altcoinok kibontakozására és a nagy piaci befektetők inkább a bitcoinra összpontosítanak, figyelmen kívül hagyva altokat.

David Martin, a Blockforce Capital befektetési vezérigazgatója nemrégiben arra hívta fel a figyelmet, hogy az első tíz digitális eszközből mindössze kettő hagyta le a bitcoint, ezek pedig nem mások, mint a Binance Coin és a Litecoin. Mindkettő hihetetlen emelkedést produkált ebben az évben.

A Binance számára igazi áldás lett az IEO tőzsdei tokenkibocsátási modell elindítása, amely ösztönzi a tőzsde felhasználóit a BNB vásárlására és annak megtartására. A Litecoinra nézve azonban negatívan hatott, hogy Charlie Lee elismerte, alig van aktív fejlesztője a Litecoinnak. Aztán utána már csak tűzoltásra futotta erejéből a Twitteren.

A mai napig a BNB 364% -kal, az LTC 214% -kal, a BTC pedig 168% -kal erősödött.

A bitcoin továbbra is uralja a kriptopénz piacokat

Az elemzők azt várják, hogy az altcoinok továbbra vergődni fognak. Willy Woo elemző,  az Adaptive Fund partnere szerint a befektetőknek felesleges lélegzet visszafojtva várni az altcoinok szárnyalását. Hozzátette, hogy az altcoinok iszonyatosan távol állnak attól, hogy a bitcoint megközelítsék. Woo, aki már több éves tapasztalattal rendelkezik a kripto iparágban, arra figyelmezteti követőit, hogy hosszú távon bizony számos altcoin eltűnhet a piacról, függetlenül attól, hogy milyen projekt van mögötte és annak marketingjébe mennyi pénzt fektettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük