2021-ben érkezik a Kraken kriptotőzsdére a Lightning Network

A bitcoin egyik legígéretesebb új technológiája az egyik legrégebbi tőzsdére is megérkezik. A Kraken tőzsde ma bejelentette, hogy 2021-ben integrálja a Lightning Network-öt.

A Kraken egy új csapatot toboroz a szolgáltatás kezelésére, amely várhatóan 2021 első felében fog az ügyfelek rendelkezésére állni.

„A Lightning Network olyan szintre lépett, ahol már a Kraken is használhatja. Ez az, amit a felhasználóink ​​keresnek: azonnali és hatékony kifizetéseket akarnak, olyan bitcoin befizetési és lehívási lehetőséget, ahol nem kell várni a visszaigazolásokra és nem kell magas lehívási díjakat fizetni” – mondta Pierre Rochard a CoinDesknek.

Ami azt illeti a Lightning Network már valóban megérett arra, hogy a közismert kriptotőzsdék is támogassák. Rochard szerint 2020-ban két Lightning technológiai fejlesztés, a wumbo csatornák és az MPP utat nyitottak az integráció előtt. A wumbo csatornáknak köszönhetően a felhasználók sokkal több pénzt helyezhetnek el a Lightning Network csatornán mint korábban, és sokkal nagyobb tranzakciókat is küldhetnek a rendszeren keresztül. Az MPP-k ugyanakkor lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a nagyobb összeget kisebbekre oszthassák fel, így azt könnyebben tudják továbbítani.

De mi is a Lightning Network?

A Lightning Network egy technológiai újítás, amely lehetővé teszi a felhasználóknak biztonságos off-chain (láncon kívüli) csatornák kialakítását, amin szinte azonnal küldhetnek egymásnak oda-vissza bitcoint minimális költségek mellett. Ez hozzásegítheti a bitcoin, mint fizetési metódus bevezetését a kiskereskedelemben is. Hála az új megoldásnak el lehetne kerülni minden korábbi kényelmetlenséget és hátulütőket, miközben teljes mértékben élvezhetjük a blokklánc nyújtotta biztonságot.

A Krakenhez hasonló tőzsdék használata esetében a Lightning Network csökkentené a tranzakciós díjakat a felhasználók számára, amikor kriptovalutát vásárolnak vagy lehívást indítanak.

A proaktív bitcoin közösség többször támadta azért a Krakent, mert a kriptotőzsde (más népszerű kriptovaluta tőzsdékkel egyetemben) elhanyagolta a bitcoin legfrissebb technológiájának a támogatását, miközben a DeFi coinok listázására azonnal ugrott.

Jesse Powell, a Kraken vezérigazgatója szókimondóan nyilatkozott a közösségi médiában, kijelentve, hogy az Ethereum tokenek listázása pusztán üzleti jellegű döntés volt. Most viszont a Kraken prioritási listáján végre a Lightning Network is szerepel, így ez lesz a harmadik kriptotőzsde, amely integrálja a hálózatot, csatlakozva ezzel a River Financial-hez és a veterán kriptováltóhoz, a Bitfinex-hez.

Arra a kérdésre, hogy Kraken miért választotta a Lightning Network-öt más alternatív megoldások helyett Rochard azt nyilatkozta:

Nézzük meg az ökoszisztéma szempontjából, és azt, hogy hány résztvevő van. A Lightning közösség nagyszerű munkát végzett a különféle implementációk fejlesztésében és létrehozásában. Többféle tárca-szolgáltató, alkalmazás-fejlesztő létezik, és annyi az oktatási és az üzletfejlesztési lehetőség. Azt akarjuk, hogy az egész ipar alkalmazza ezt a technológiát, mert hisszük, hogy ez mindenkinek segíthet. Ezzel a bejelentéssel reméljük, hogy másoknak is lehetőséget adunk arra, hogy hozzánk csatlakozzanak.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük