2030-ra egymilliárd kriptovaluta felhasználó lesz világszerte

2030-ra egymilliárd kriptovaluta felhasználó lesz világszerte a Boston Consulting Group (BCG) stratégiai tanácsadó cég, a Bitget kriptotőzsde és a Foresight Ventures befektetési vállalat tanulmánya szerint. 

A szóban forgó szervezetek kutatásából kiderült, hogy a kriptovaluták elfogadása jelenleg még mindig gyerekcipőben jár, mivel az átlagemberek vagyonuk 25%-át részvényekbe fektetik. Ezzel szemben az egyéni vagyon mindössze 0,3%-a kerül a digitális eszközosztályba. Megtudhattuk továbbá, hogy az észak-amerikaiak hajlanak a leginkább arra, hogy tetemes összegeket invesztáljanak kriptovalutákba, míg az afrikaiak továbbra is az út túlsó feléről figyelik az eseményeket. A tanulmány szerint ugyanis egy afrikai kontinensről származó befektető átlagosan mindössze 190 dollár értékű kriptovalutát tart.

Az alacsony elfogadási arány és a közelmúltbeli piaci visszaesés ellenére a szervezetek arra számítanak, hogy a következő években egy újabb kriptovaluta befektetési hullám kerül majd porondra. Az eszközosztályt az internet 1990-es évekbeli fejlődéséhez hasonlítva kiszámolták, hogy a kripto felhasználók száma 2030-ra valószínűleg eléri az egymilliárdot. Itt érdemes megjegyezni, hogy a professzionális kereskedők vonzóbbnak találják a digitális eszközipart. A lakossági befektetők például mindezidáig körülbelül vagyonuk 4%-át,  míg az intézményi befektetők a teljes portfóliójuk 2%-át fektették kriptovalutákba.

“Az intézményi befektetők közül a fedezeti alapok és a kockázati tőkebefektetők hajlandóak a leginkább befektetésre fordítani a fejüket. Ezek a szereplők 2020 negyedik negyedévétől 2021 végéig csaknem megduplázták kitettségüket, s 70 milliárd dollárra tornázták fel jelenlétüket. Arra számítunk, hogy az allokációk tovább fognak emelkedni”áll a tanulmányban.

A Coinbase vezérigazgatója is osztja a szervezetek véleményét

Idén májusban Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója szintén azt jósolta, hogy a  kriptovaluta felhasználó száma egymilliárd dollárra fog emelkedni. A tanulmánnyal ellentétben azonban, Armstrong úgy véli, még 20 évet kell várnunk arra, hogy ez megtörténjen.

2021 első felében a kriptovaluta felhasználók száma több mint a kétszeresére nőtt, s meghaladta a 220 milliót. Mivel pedig a források szerint mára már 300 millió ember minősül aktív résztvevőnek, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha hamarosan csakugyan elérnénk az egymilliárdos mérföldkövet.