Több mint 5500 bitcoint vesztett a 22 éves kriptomilliomos egy befektetési átverésen

Egy 22 éves kriptomilliomos több mint 5500 bitcoint (~10 milliárd forint) vesztett egy állítólagos thaiföldi befektetési scam (átverés) áldozataként. A szálak egy thai családhoz és egy filmszínészhez vezetnek.

A Bangkok Post hétfői beszámolója alapján egy thai csoport környékezte meg a finn Aarni Otava Saarimaa kriptomilliomos üzletembert még 2017 júniusában különböző helyi befektetési eszközökkel kapcsolatban. A csoport thai részvényekre, makaói kaszinóba és egy új kriptovalutába (Dragon Coin) való befektetésre bírta rá a fiatal milliomost.

A csoport azt állította, hogy a Dragon Coin kibocsátása után használható lesz egy kaszinóban is. A csoport még egy makaói kaszinóba is meginvitálta Saarimaa-t, hogy így növelje a projekt valóságosságát. Saarimaa természetesen mindent elhitt és összesen 5 564 bitcoint utalt a csoportnak, áll a Bangkok Post hasábjain.

Miután hónapokig nem kapott semmit se cserébe a befektetéséért, Saarimaa januárban a thaiföldi hatóságokhoz fordult közösen a helyi partnerével, aki szerint a befektetési terv egy átverés.

Több mint 5500 bitcoint vesztett a 22 éves kriptomilliomos egy befektetési átverésben

A Crime Suppression Division (CSD) nevű helyi bűnüldöző szervezet nem sokkal korábban indult nyomozása arra jutott, hogy a csoport nem hajtott végre semmilyen befektetést, de helyette az összes bitcoint thai bahtra váltották és azt 7 bankszámlán helyezték el.

Az még nem tisztázott mikor adta el a bitcoinjait a csoport, de a CSD szerint több mint 800 millió bahthoz, azaz mintegy 24 millió dollárhoz jutottak.

A hónapokig tartó nyomozás kiderítette, hogy 22 éves kriptomilliomos átverésében a thai filmszínész Jiratpisit “Boom” Jaravijit is részt vett akit a múlt hét szerdán őrizetbe vettek.

A CSD a nyomozás során napvilágot látott, hogy a csoport főnöke Prinya Jaravijit, aki egyben a filmszínész testvére és jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik. A CSD már felvette a kapcsolatot az amerikai hatóságokkal a gyanúsított megtalálása érdekében.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!