Wall Street elemzők szerint a $25 000 dolláros év végi bitcoin ár még nem lefutott téma

A kriptopénz piac érezhetően lelassult az elmúlt hetekben, a bitcoin árfolyama stabilizálódni látszik a 7000$ – 8000$ dolláros tartományban. Ugyanakkor Robert Sluymer és Tom Lee, a Fundstrat pénzügyi elemzői szerint ez hamarosan változni fog.

Tom Lee a Bloomberg TV-én újra megerősítette a $25 000 dolláros év végi bitcoin árelőrejelzését

Tom Lee az egyik legprominensebb kriptopénz bull, rendszeres szereplője a mainstream sajtónak ahol mint kriptogazdasági témájú szakértőként jelenik meg.

Szerdán újra kiállt a 25 ezer dolláros bitcoin árfolyam mellett és egy csöppet sem gondolja, hogy bármi is megakaszthatná a jövőbeni menetelést.

Az egyik ok, amiért eltántoríthatatlanul kitart a jóslata mellett, hogy szerinte a hagyományos intézmények – például a bankok – elkezdenek pozíciókat felvenni és vállalkozásokat indítani a kriptogazdaságban tapasztalván az üzleti potenciálját és jövedelmezőségét. Lee szintén véli, hogy a kripovaluták körüli szabályozási környezet csak javulni fog, ahogy terjed az intézményi és kiskereskedelmi elfogadottsága.

Lee szintén kiemelte a bitcoin bányászat várható költségnövekedését is:

A teljes költsége egy bitcoin kibányászásának a következő évben $14 000 dollár lesz, ami azt jelenti, hogy az árfolyam növekedni fog hogy fedezze a bányászköltségeket.

Folyamatosan kiemelte a beszélgetés során, hogy a bitcoin árfolyam a bányászati költségekkel arányosan mozog és ha növekedni kezdenek a költségek, az árfolyam is növekedni fog.

Robert Sluymer Fundstrat elemző szerint a bitcoin ára elérte a mélypontot

A CNBC adásában Sluymer rámutatott a magasabb alacsony szintekre, amelyeket a bitcoinnak tartania kell egy medvés piacon.

Úgy gondoljuk, hogy a bitcoin eléri a mélypontját a legfontosabb 7000 dollár körüli támasz szinteknél és innen kezd el újra emelkedni az árfolyam.

A tegnapi közvetítés során megismételte, hogy a bitcoin áresés meg fog fordulni és egy felfelé mutató trend fog kibontakozni akkor, ha ki tud törni a jelenlegi lefelé mutató szintekből.


Emellett arra is rámutatott, hogy a Bitcoin RSI meglehetősen alacsony szinten ül, hasonlóan az ez évben már megfigyelt átmeneti felfelé mutató mozgásokat megelőzően.

A felállás adott a charton, de látnunk kell, hogy a token valóban áttör néhány kulcsfontosságú szintet.

Sluymer azt is megjegyezte, hogy ilyen kulcsfontosságú szintek egyike a $7800 dollár, amelyet a múlt héten már tesztel a btc, de nem tudta azt áttörni.

Sok elemzőhöz hasonlóan Sluymer megosztotta véleményét a “jégesőre cunami” forgatókönyvről, aminek bekövetkeztére kis valószínűséget lát. Megemlítette, hogy ha a bitcoin nem tartja $7350 és $7000 dollár között az árszintet, akkor további esésre számíthatunk.

De Sluymer Lee-hez hasonlóan pozitív az árfolyam alakulását illetően:

Ha short pozícióid vannak, akkor nagyon óvatosnak kell lenni és célszerű csökkenteni a kitettséget. Ha long pozíciókat keresel, akkor ezek a szintek, ahol el lehet kezdeni növelni a long kitettséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük