Egy régi Alcoa alumíniumkohó helyén épül a világ legnagyobb bányász farmja

A Coinmint kriptopénz bányász cég közel 700 millió dollárt költött egy területre, ahol a világ legnagyobb bányász farmját alakítják ki.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

A világ legnagyobb bányász farmja az Egyesült Államokban

Az 500 hektáros területet korábban az Alcoa alumínium gyár használta kohászatra. A projekt várhatóan 150 új állást hoz majd a kanadai határhoz közeli New York állambeli Massena településre a következő másfél év során.

A kohó területén 4 évvel ezelőtt fejezte be a tevékenységet az Alcoa, azóta keres új tulajdonost a terület. A Coinmint most 10 évre szóló bérleti szerződést kötött a tulajdonossal egy több hónapon át tartó tárgyalást követően.

A területre azért esett a választás, mert a városban olcsó energiavételi lehetőséget jelent a vízenergia, mely egyben a gépek hűtését is segíti majd. Az átalakítások már megkezdődtek, a várhatóan 435 megawattos központ lesz majd a világ legnagyobb bitcoin bányász farmja a jövőben. A Coinmint versenytársai Kínában tevékenykednek az olcsó energia miatt.

A bitcoin árfolyam hanyatlása kapcsán Prieur Leary a Coinmint technológiai igazgatója csak ennyit mondott:

Amíg a bitcoin hálózat létezik, úgy gondoljuk a bányászat is jövedelmező marad.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.