26 milliárd forintot szán a Ripple az XRP ökoszisztéma kialakítására

A Ripple adományszervező részlege, az Xpring megkezdheti a pénzszórást annak érdekében, hogy bővítsék az XRP adoptációt és felhasználást. A startup az évben már 6 olyat céget részesített forrásban, melyek az XRP tömeges elterjesztésén és a blokkláncok hirdetésén dolgoznak.

Az Xpring egy 26 milliárd forintos (100 millió dollár) alapot hozott létre a blokklánc játékfejlesztő Forte céggel, melyeknek az lesz a dolguk, hogy az XRP-t és más digitális eszközöket magas felhasználószámú mainstream videojátékokba integrálják.

Előtte fektetett be a Kava Labs nyílt kriptovaluta utalási rendszerfejlesztő cégbe és a Dharma Protocol-ba, mely egy decentralizált hitelezési platformot fejleszt.

A Ripple támogatja a Raised in Space Enterprises startupot is, ami XRP-t kíván használni a zeneiparban. Az Xpring befektetett az XRPL Labs kutatócégben, ami egy korábbi XRP-fejlesztő Wietse Wind vezet.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Az Xpring beszállt a SendFriend friss befektetési körébe is, ami az xRapid fizetési szolgáltatását használja a tengerentúli utalásokhoz. A SendFriend elsősorban az Egyesült Államokban élő fülöl-szigeteki állampolgárokat támogatja egy új hazautalási módszerrel.

A Ripple múlt év májusában hozta létre az Xpring-et azzal a céllal, hogy befektetéseket és adományokat eszközöljön olyan cégekben, melyek az XRP tokent és főkönyvet terveznek használni.

Mint vezető hozzájárulója az XRP Ledger kódbázisának és XRP tulajdonos, gyakran halljuk a vállalkozóktól és a fejlesztőktől, hogy ilyen-olyan formában szeretnének támogatásban részesülni az XRP projektjeikben. Azon kevés blokklánc cégeknek egyikének, mely valós nem spekulatív felhasználási alkalmazással rendelkezik, egyedi helyzetben vagyunk ahhoz, hogy hasznosan támogassuk a vállalkozókat.

Xpring további négy projektet támogatott 2018-ban:

  • Az SB Projects XRP tokent használ a művészeti alkotások monetizálásához és tartalommenedzsmenthez
  • A Coil segítségével a weben szörfözők XRP-ban tudják támogatni a tartalomgyártókat
  • Omni egy tárhely piactér XRP-val mint fizetőeszköz
  • A Blockchain Capital egy kriptó és blokklánc kockatőke, ami új XRP felhasználási területeket felmutató cégekbe fektet