A Rothschild-család ismét feltűnt a bitcoin körül

A Rothschild-család megjelenése a bitcoin környékén

Először még 2017-ben írtunk arról, hogy az egyik legrégebbi múlttal bíró gazdag családok egyike, a Rothschild-család 210 ezer dollár értékben vásároltak bitcoint. Ez már akkoriban is meglepő volt sokak számára, azóta a piac pedig még inkább megváltozott. A konkluzió akkor is az volt, hogy a német bankszektoron keresztül már a 18. században meggazdagodó család portfólió-bővítés okán vágott bele a bitcoin-üzletbe. Most viszont már egyértelmű, hogy a blokkláncok és a kriptovaluták ténylegesen vetélytársat jelentenek a bankszektor számára is, mint befektetés. Egyre komolyabb cégekről és nevekről derül ki, hogy kisebb-nagyobb összegeket fektettek különféle kriptovalutákba, főként bitcoinba.

A friss befektetés

Ennek tükrében pedig már annyira nem is meglepő, hogy ismét hírek érkeztek arról, hogy a Rothschild-család újra befektetett, újra bitcoin volt a választás. Ezúttal is a Rothschild Investment Corporation volt a vásárló. És ezúttal is a Bitcoin Investment Trust, nyíltvégű befektetési alapon keresztül zajlott a tranzakció. A tranzakció, ami szám szerint 27 bitcoint fedett le. Így most már a Rothschildok által birtokolt, 1.4 milliárd dollárnyi befektetésből 235 ezer dollárnyi összeg van bitcoinban. Bár ez nem is ennyire biztos, erről néhány bekezdéssel később. Érezhető tehát, hogy komoly kockázatot ezzel a család nem vállalt. Valószínűleg továbbra is inkább a fent említett magyarázat (a portfólió bővítése) áll az ügylet hátterében. Hiszen ahogy látható, egyre jobban nyitnak a komoly piaci szereplők is a kriptovaluták felé, valószínűleg a bankolásból meggazdagodott német család sem akar kimaradni a jóból.

A Rothschild-család nem saját pénzét fektette bitcoinba

Azt mindenképpen tegyük hozzá a margón, hogy ez a tranzakció a bank egyik privát ügyfelének megrendelésére történt. Ami azt is jelenti, hogy még csak nem is a család vállalt kockázatot, hanem bankjuk és annak ügyfele. Ráadásul ez a bank csak egy a sok közül, amelyet a család birtokol. Így pedig továbbra is komoly táptalajt kínál az összeesküvés-elméletekben hívőknek, hogy vajon a Rothschildok mit gondolnak a bitcoinról.

A Rothschild-család
Forrás: luxury-insider.com

Még 2018-ban, amikor az egykoron Amerikát domináló Rockefeller-család kezdett el befektetni kriptóba és blokklánc-technológiás startupokba, maga az Ethereum-alapító Vitalik Buterin is megszólalt. Nyilatkozatában feltette a kérdést, hogy vajon a szupergazdag családok tényleg annyira hatalmasak és szervezettek, mint ahogy gondolják róluk? Aztán ezt maga meg is válaszolta annyival, hogy a Rothschildok és a többi család is csak régi típusú gazdagok és minden ezen túlmutató teória alaptalan.

Az írás végén mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy a mostani tranzakcióban a család nem a saját vagyonával üzletelt, hanem az egyik ügyfele megbízását teljesítette. Arról sajnos nincs információ, hogy a Rothschild-család birtokol-e bármennyi bitcoint vagy egyéb kriptovalutát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük