A Rothschildok is felugrottak a bitcoin vonatra

Úgy tűnik a Rothschildok sem akarnak kimaradni a kriptopénzek világából. Egy SEC dokumentum szerint a Rothschild család ugyanis éppen a napokban várásolt 210000 USD értékben bitcoint. Bár ez az ő vagyonukhoz képest csekély összeg, mindenképpen figyelemre méltő, hogy nyitottak a technológia iránt. 

HashFlare

Rothschildok is bitcoin vesznek

Rothschild családi címerA Rothschildok az egyike a legrégebbi múltra visszatekintő gazdag családoknak. Az 1760-as évekre nyúlik vissza a vagyonuk története. A német gyökerekkel rendelkező Mayer Amschel Rothschild ezidőtájt lépett be a bankszektor világába Frankfurtban. Több más családdal ellentétben a Rothschildoknak sikerült generációról generációra megőrizni a vagyonukat a 19. és a 20. század folyamán is. Ma már az élet számos területén rendelkeznek befektetésekkel. A pénzügyi szektoron kívül érdekeltségeik vannak az ingatlan, a nemesfém bányászat, az energia és a bortermelés területén is.

A SEC, az amerikai értékpapír felügyelet honlapján megjelent dokumentum szerint a Rothschild Investment Corporation egyik igazgatója által engedélyezett tranzakció során 210000 USD bitcoint vásárolt a cég. A befektetési célú bitcoin vásárlást a Bitcoin Investment Trust segítségével hajtották végre.

A Bitcoin Investment Trust (GBTC:OTCMKTS) egy nyílt végű befektetési alap, mely kízárólag bitcoinba és kriptopénzen alapuló származtatott termékekbe fektet. Ezáltal pedig az alap értéke is teljes mértékben a bitcoin árfolyamától függ. Az SPDR arany ETF modelljét követve azért hozták létre, hogy a hagyományos befektetési csatornákon keresztül is elérhető legyen a kriptopénz befektetés a vagyonosabb réteg számára. Ugyanis az alapon keresztül csak azok fektethetnek be akik akkreditált befektetőnek számítanak, azaz a háztartásra jutó bevételük meghaladja az évi 200000 dollárt vagy a teljes nettó vagyonuk az 1 millió dollárt. A Genesis bitcoin ETF-e hasonló koncepción alapulva nyitotta volna meg ezt a befektetési lehetőséget a széles tömegek számára, amennyiben elfogadták volna idén márciusban.

Jól kiegészítheti a befeketéseket a bitcoin

Gazdagok a bitcoin piacánMindig nagy szenzációnak számít, ha különleges arcok csatlakoznak a kriptoközösséghez. Kevesen gondolnák, hogy olyan nagy múltra visszatekintő családok, mint a Rotschildok is bitcoinba fektetnek. Azonban mégis csak a bankszektor legnagyobb családjáról beszélünk. Ezért annyira nem is csoda, hogy a lassan a bankolás versenytársává kinőtt blokklánc technológia iránt is érdeklődnek.

A legtöbb esetben a befektetési célú bitcoin vásárlások mögött a portfólió diverzifikálása áll. A bitcoin ugyanis a többi befeketetési eszközhöz képest – bár jelentős kockázat mellett – magas hozamot kínál. Ezért a hagyományos termékek jó kiegészítője lehet, melyek bár biztonságos befektetési lehetőséget jelentenek a hozamuk alapvetően kicsi.

A Rothschildok nem az elsők akik meglátták a lehetőséget a bitcoinban. Sokan pont a bitcoin befektetéseik révén gazdagodtak meg az utóbbi pár év során.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

2 megjegyzés a “A Rothschildok is felugrottak a bitcoin vonatra” cikkhez

  • Sok info van a híreitekben. Csak így tovàbb. Örülök hogy megtalàltam az oldalt. Kicsit sok az elütés de nagyon hasznosak vagytok. Üdv

    Válasz
    • Köszi a visszajelzést W! Igyekszünk figyelni majd az elütésekre is.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.