A világ egyik leggazdagabb királyi családja liechtensteini kriptoalappal lép partnerségre

A dubaji Seed Group, melynek ügyvezetője az emírségi királyi család sarja, Saeed bin Ahmed Al Maktoum sejk, egy Liechtensteinben bejegyzett kriptoalapot támogat.

Az Invao egy kriptovalutákba és blokklánc startupokba invesztáló kriptoalap. A Seed Group sajtóközleménye szerint az anyavállalat, a királyi család tulajdonában álló, The Private Office of Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum támogatni fogja az Invao-t a forrásszerzésben az Egyesült Arab Emírségi régióból. Cserébe az öböl-menti országok befektetői az Invao-n keresztül kapcsolódhatnak be komolyabban a blokklánc és kriptovaluta piacokba.

Az INVAO-t választottuk a blokklánc befektetéseink partnerének mivel úgy gondoljuk, a technológia növelni fogja a digitális eszköz szektor transzformációját az UAE régióban mialatt fejlettebb standardot és megnövekedett piaci hozzáférést biztosít a befektetőknek a régióban,

— magyarázta Hisham Al Gurg, SEED Group CEO-ja.

Az Invao CEO-ja Frank Wagner elmondta, hogy a közös vállalkozás kulcsfontosságú lesz az Emírségek Blockchain Strategy 2021 programjában. A helyi kormány által vezetett kezdeményezést 2018 áprilisában indították és célja, hogy a kormányzati tranzakciók felét egy állami finanszírozású blokklánc hálózatra migrálják. A kormány szerint a lépéssel évente 3 milliárd dollárt spórolhatnak.

Az INVAO és The Private Office of Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum ugyanazt a célt látja maga előtt, hogy vezető entitássá váljanak a globális blokklánc ökoszisztémában,” nyilatkozta Wagner. “Izgatottan várjuk, hogy még többet tudjunk befektetni a régióban a dubaji irodánkon keresztül, és elkötelezettek vagyunk, hogy új befektetési opciókat mutassunk be az intézményi és a kisbefektetőknek egyaránt.

A pozitív hír ellenére nem minden tejfel a kriptopénz piacokon ugyanis már 13 hónapja medvés trend az uralkodó. A Bitcoin és az altcoin piacok 2018-ban értékük egyharmadát kivérezték. Elemzők szerint a piaci környezet javulása nem várható és továbbra is a negatív területeken fognak mozogni a piacok közép és hosszútávon.

A depresszív piaci környezet ellenére az Invao nem tervezi a kihátrálást. Wager egy Bloombergnek küldött nyilatkozatában elmondta, hogy az Invao közel 1 millió dollárt fektetett be a blokklánc startupokba 2018-ban. Az általános nyomott piaci hangulat ellenére impozáns profitot voltak képesek realizálni.

Még a legrosszabb hónapjainkban is legalább 8% profitot hoztunk a befektetéseinkkel,

— nyilatkozta Wagner a Bloomberg.

Az Invao és a SEED Group közötti együttműködés egy újabb bizonyíték arra, hogy befektetőkben és intézményiekben gazdag év vár a kriptovaluta szektorra.

Az együttműködéssel megnyílhat az út az olyan befektetők előtt is, akik eddig távol tartották magukat a szektortól az eszközosztály komplexitása miatt. A dubaji támogatással az Invao kilépett a hagyományos startup kategóriából és mint megbízható befektetési vállalat prezentálhatja magát az Öböl-országok potenciális befektetőinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük