Új rekord: 28 millió olyan bitcoin cím van, ahol az egyenleg nagyobb mint nulla

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A bitcoin nemrég újabb csúcsot döntött meg. A múltban még sohasem volt annyi BTC cím, mint most. A címek számának növekedése pedig az egyik legkézenfekvőbb eszköze a hálózati növekedés mérésének. A növekvő tendencia azt mutatja, hogy a bitcoin rendkívül erős bázissal rendelkezik.

A bitcoin címek száma rekordot döntött

A bitcoin most 28,39 millió címmel büszkélkedhet, amelyeken 0-nál több BTC van. Ezzel a korábbi, 2018. januárjában tapasztalt szintet is lekörözte. Akkor a hálózat ugyanis 28,384 millió aktív címmel rendelkezett. A történelmi eseményt először Alex Thorn elemző jelentette be a Twitteren.


Mint az látható az elemző által megosztott grafikonon, a bitcoin hálózatán lévő címek száma 2009 és 2017 között exponenciálisan növekedett. 2018-ban a bitcoin árzuhanása után jelentősen visszaesett az aktív címek száma, mivel rengetegen eladták a bitcoinjaikat. 2018 év végén azonban ismét emelkedni kezdett, és azóta is folyamatosan nő.

A felhasználók számát továbbra is nehéz megbecsülni

Thorn azonban világossá tette azt, hogy a bitcoin címek száma még nem jelenti azt, hogy ennyi egyén használná aktívan a hálózatot. Könnyen előfordulhat, hogy valakinek több címe (néha több ezer) is van, így ezt nem lehet a felhasználók számának becslésére használni. Sőt, mivel a legtöbb kriptovaluta tulajdonos tőzsdék szolgáltatásait veszi igénybe pénzeszközei tárolásához, ez a diagram még alul is értékelheti a bitcoin felhasználók számát. A BitcoinBazis nemrégiben arról számolt be, hogy több, mint 966 230 BTC-t (7 milliárd dollárt) tartanak csak a Coinbase hidegtárcájában. A diagram alapján azt sem tudható, hogy hogyan oszlik meg a BTC ezen tárcák között. Mivel sok személy rendelkezik több bitcoin címmel, emellett pedig a tőzsdék rengeteg kriptoeszközt kezelnek, gyakorlatilag lehetetlen megmondani pontosan, hány bitcoin felhasználó lehet a világon. A bitcoin címek számának növekedése viszont pozitív tendenciát mutat. Még a hálózatot használók számának hiányában is, a fent említett adatok azt sugallják, hogy a bitcoin alapjai valójában egyre erősebbek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.