3 ezer dollárral olcsóbban lehet bitcoint venni a Binance.US-en

Július kilencedikén kriptofelhasználók kezdték el kiszúrni azt, hogy a Binance.US platformján listázott kriptovaluták árfolyamában egész jelentős különbség mutatkozik a globális spot árakhoz képest. Példának okáért volt olyan időpillanat, amikor 3000 dollárnál is kevesebbet adtak egy bitcoinért, mint a globális spot USD árak. Tehát, amikor 30000 dollár körül volt egy BTC ára, akkor a Binance.US alig több mint 27 ezer dollárt adott egy bitcoinért.

A Binance.US jelentős kedvezménnyel adja a kriptokat, de van egy csavar

De nem csak a legnagyobb kriptovaluta, hanem más kriptok esetén is megvan ez a különbség. Például az etherért 200 dollárral kevesebbet adnak a Binance.US platformján a globális spot árakhoz képest, de például az USDT stabilcoinja is bőven a globális árak alatt kereskedett több párban is. És bár sokan azonnal arbitrázs lehetőségeket láttak meg a helyzetben, valójában a legtöbb befektető számára ez egy nem kihasználható lehetőség. Mert ez az “árkedvezmény” csak akkor érvényes, ha a kriptovalutát fiat USD-ből veszik meg a kriptotőzsdén. Viszont június kilenc óta nem lehet új amerikai dolláros befizetést teljesíteni a Binance.US-en.

Ez pedig azt jelenti, hogy a kedvezményes árú kriptovalutát csak már korábban befizetett amerikai dollárért lehet megvásárolni. Utoljára amerikai dolláros kifizetést kezdeményezni pedig július 20-án lehet majd az oldalon. És mivel így lesz, ezért sok felhasználó hajlandó volt a kriptovalutáitól piaci ár alatt is megszabadulni, hogy lezárhassa pozícióit USD-ben. Hasonló történt egyébként májusban is, amikor a Binance ausztrál platformján leállította a külsős szolgáltató a fiat pénzes befizetéseket és kifizetéseket. Akkor a BTC ára a Binance-n az ausztrál dollárral szemben 20%-ot csökkent.