Nincs több USD kifizetés a Binance US platformján

Úgy tűnik, hogy ez most nem a Binance US hónapja lesz. Azok után, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) pert indított a cég ellen, a Binance amerikai leányvállalata nemrégiben bejelentette, hogy le fogja állítani az amerikai dolláros befizetéseket. Fontos, hogy ez a döntés csak az amerikai platformot érinti.

A SEC stratégiája a megfélemlítéssel egészen jól működik

A Binance US küldött egy levelet a felhasználóinak arról is, hogy hamarosan a banki partnerek fel fogják függeszteni az amerikai dolláros kifizetéseket is június 13-án. Azaz az ügyfeleknek néhány napjuk van arra, hogy megtegyék azokat a lépéseket, amelyeket meg akarnak. A Binance az ügyfeleknek küldött levélben kiemelte, hogy a SEC konkrétan aggresszív kampányt folytat az amerikai kriptoszektor ellen. És mindenki célpont lehet ebben a taktikában. Így a Binance US banki partnerei számára egyetlen lépés marad. Azaz hogy felfüggesztik a kapcsolatot a céggel, ha nem akarnak szabályozói eljárást maguk ellen.

Ezzel a döntéssel tehát a Binance US nagyon rövid időn belül kizárólag kriptotőzsdeként fog funkcionálni, fiat pénz be- és kifizetési lehetősége nélkül. Persze minden funkcionalitás a helyén marad és a felhasználók eszközei is biztonságban vannak. Mindenesetre az látható, hogy a SEC taktikája úgy tűnik, hogy beválik. Nem a szabályozói környezetet akarják keretbe szabni. Egy Binance US belső forrás szerint megfélemlítik a banki partnereket és így hozzák kilátástalan helyzetbe a kriptotőzsdét. Az mindenesetre pozitív, hogy a hír ellenére azért a natív BNB token árfolyama nem igazán rendült meg, tartja a 260 dollár körüli árfolyamát.