3 milliárd új felhasználónak érhető el egy Lightning utalási app

A Jack Mallers által irányított Strike utalási hálózat vezetője grandiózus bejelentést tett tegnap a Bitcoin Miami 2023 konferencián. Előadása során kijelentette, hogy a Strike applikáció 60+ új országban érhető el Salvadoron, Argentínán és az Egyesült Államokon túl, elsősorban a globális dél országaiban, szerte Afrikában, Ázsiában, a Karib-térségben és Kelet-Európában.

A globális dél alatt azokat a fejletlen-fejlődő afrikai, ázsiai, karibi, latin-amerikai korrupt, általában IMF hitelekkel sújtott országokat értjük, amelyekben a Bitcoin valóban kiteljesedhet, mint alternatív értékőrző és pénz, a szétinflált, szétlopott, autoriter kezekben összpontosuló helyi fizetőeszközökkel szemben.

A Bitcoin és a Lightning natív Strike globális fizetési és átutalási szolgáltató megújult felhasználói felülettel ad lehetőséget a felhasználóknak hogy bitcoinban (BTC) és tetherben (USDT) tartsanak pénzt. A bővítéssel a teljes piaca közel 3 milliárd emberre bővül.

A végső célja az appnak, hogy minden egyes országban ott legyen 8 milliárd embernek nyújtva egy globális Bitcoin LN utalási standardot, de elsősorban a globális dél hagyományos bankrendszerből kivetett lakosainak.