3 millió USDC stabilcoin került forgalomba órákkal a bitcoin esés után

Néhány órával azután, hogy a BTC árfolyama 7000 dollárig zuhant, a Whale Alert jelentése szerint 3 millió új USDC stabilcoin került forgalomba. Valószínűleg egy pénzügyi szervezet vásárolt stabilcoint, hogy bevásároljon a zuhanó piacokon.

A forgalomban lévő USDC mennyisége 50%-kal emelkedett az évben, 444 millió dollárfedezetű USDC van forgalomban, ami kissé több mint a tizede a szintén dollárfedezetű Tether USDT forgalomban lévő mennyiségnek.

A stabilcoinok fiatpénzhez rögzítettségüknek köszönhetően különösen hasznosak nagy árfolyam ingadozások során, ugyanis gyors ki- és belépési pontot biztosítanak a BTC és altcoin piacokra.

3 millió USDC stabilcoin ismeretlen kibocsátótól

Még nem tisztázott, hogy ki áll a kibocsátás mögött, a Whale Alert (@whale_alert) csak a blokkláncon közölt alapmetrikákat tudja pontosan meghatározni: azaz, mennyit és mikor bocsátottak ki melyik blokkláncon.

A kibocsátás után úgy tűnik, hogy az új USDC coinok a Poloniexre került átutalásra. Innentől viszont nem tudni, hogy milyen digitális eszközöket vásároltak vele és milyen értéken.

Ilyen nagy méretű stabilcoin kibocsátás nem először esik egybe súlyos árfolyam zuhanásokkal (a BTC 24 óra alatt 10%-ot gombolt le magáról). Alig több mint egy hónapja több millió új coint bocsátott ki egy vagy több entitás akkor, mikor a bitcoin árfolyama 8000 dollár alá süllyedt. Néhány hónappal korábban pedig szintén milliós nagyságrendekben bocsátottak ki USDC-t akkor, amikor a BTC 9500 dollárra esett.

Nincs új a nap alatt a kereskedőknek

A stabilcoin vásárlás feltehetően pénzügyi szervezethez köthető, amik kihasználják a hirtelen áresést, ahogy tették az elmúlt alkalmakkor is. Miután a piac magára talált az előző két alkalom után, vélhetően egészséges profitot realizáltak az olcsón vett drágán adott ügyleteiken.

Noha a 3 millió USDC kevés a Bitcoin piac érdemi mozgatásához, már ha egyáltalán oda ment a pénz, de ahhoz elegendő, hogy 10 – 30% pozitívot hozzon vissza pár hét vagy nap lefolyása alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük