300 megawattos bitcoin adatközpont épül Texasban

A Compute North bitcoin bányászcég bejelentette, hogy a texasi Granburyben egy 300 megawattos adatközpontot fognak építeni. A bányászóriás szerint a Wolf Hollow erőmű közelében található adatközpontot a jövőben akár 600 megawattos teljesítményig is bővíthetik.

A Compute North nevű blokklánc és tárhelyszolgáltató vállalat április 8-án bejelentette egy új, 300 megawattos adatközpont építését Texasban. A létesítmény a TIER 0 nevet kapta, és a Wolf Hollow erőmű közelében fogják megépíteni.

A C sorozatú befektetésben a Mercuria energia- és nyersanyagipari vállalat, valamint a Generate Capital fenntartható energiával foglalkozó befektetési cég is közreműködött. A National Grid Partners szintén részt vett a Compute North C sorozatú finanszírozási körében. A cég szerint a vállalat új adatközpontja “gyors reagálási képességet biztosít még a hálózatot megterhelő legnagyobb igénybevétel esetén is.”

Új munkahelyeket teremt az adatközpont Granburyben

Az Compute North pénteken azt is bejelentette, hogy 30 szakképzett munkatársat kíván felvenni a létesítménybe. Granbury városvezetője, Chris Coffman elmondta, nagyon örül annak, hogy a vállalat új munkahelyeket teremt a kisvárosban: “Örülünk neki, hogy egy új munkaadó érkezik a környékre. A Compute North nem csak színvonalas munkahelyeket hoz a területünkre, hanem egy olyan elkötelezett vállalati partnert is, aki támogatja az itteni nonprofit szervezeteket és a város közösségének a része lesz.”

A bányászcég szerint az adatközpont kevesebb szén-dioxidot fog kibocsátani, mint a legtöbb ilyen méretű, közvetlenül a hálózathoz csatlakozó létesítmény. A Compute North egyébként arra készül, hogy a tervezett 300 megawattos teljesítményt később majd 600 megawattra növeli.

“Az adatközpontok következő generációját fejlesztjük ki, amelyek megfelelnek a következő generációs technológia soha nem látott igényeinek egy olyan időszakban, amikor az energiahatékonyság és az energiahálózat stabilizálása iránti igény még soha nem volt ilyen magas. Elkötelezettek vagyunk a folyamatos innováció mellett és szorosan együttműködünk energetikai partnereinkkel a helyi energiadinamika támogatása érdekében.” – mondta Dave Perrill, a Compute North vezérigazgatója egy pénteki nyilatkozatában.