300 tudományos tanulmányt törölt a vuhani víruslabor – egyre gyanúsabb az intézet

300 tudományos tanulmányt törölt az a vuhani víruslabor, mely neve többször felmerült a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban. Úgy tűnik, hogy a kínai kormány valamit nagyon el akar titkolni. 

Ismét szóbeszéd tárgyává vált a kínai kormány, miután több tisztviselő 300 jelentős tudományos tanulmányt törölt a  Vuhani Virológiai Intézet adatbázisából. A feltételezések szerint innen szabadulhatott el a koronavírus-járványt okozó SARS-Cov-2 vírus.

A Daily Mail információi szerint a labor által készített nagyjából 300 tanulmány több száz oldalnyi anyaga tűnt el az intézet adatbázisból, köztük olyanok is, amelyek az állatokról az emberre terjedő betegségeket vitatták meg. Ezeket a tanulmányokat a National Natural Science of China (NSFC) korábban online publikált, de a dokumentumok ma már nem elérhetőek. A kulcsfontosságú bizonyítékok törlése felélénkítette azokat a félelmeket, amelyek szerint Kína megpróbálja eltitkolni a COVID-19 vírus eredetét.

Az adatbázist azután törölték, hogy Hszi Csin-Ping kínai elnök a múlt héten megakadályozta az Egészségügyi Világszervezet (WHO) munkatársainak az országba történő belépését. A kínai vezetés döntése természetesen közfelháborodást okozott. Eközben az állami sajtóorgánumok több száz olyan történetet tettek közzé, amelyek azt állítják, hogy a vírus eredetileg nem Vuhan városából származik.

Batwoman, a vuhani virológus

Érdemes megemlíteni azt, hogy a laboratórium tanulmányaiból az a kutatási anyag is eltűnt, amelyet Shi Zhengli, vuhani virológus vezetett, aki különféle denevérektől vett mintákkal kísérletezett. A hölgyet Batwoman-nek is becézték, hiszen tudományos utazásai során gyakran gyűjtött mintákat denevérbarlangokban.

A tanulmányok közül eltűntek azok a dokumentumok is, melyek a Sars-jellegű koronavírussal és a denevérek által hordozott, emberre veszélyes fertőzésekkel foglalkoznak.

2015-ben Zhengli-t egyébként többször támadták ellentmondásos kutatásai miatt, mivel olyan denevérekhez köthető vírusokat hozott létre, amelyek embereket is képesek megfertőzni.

Iain Duncan Smith, az Egyesült Királyság volt konzervatív vezetője Peking legutóbbi lépésével összefüggésben azt mondta, hogy ez egy újabb példa arra, hogy Kína valamit el akar titkolni.

“Kína egyértelműen próbálja elrejteni a bizonyítékokat” – jelentette ki Smith, majd hozzátette: “Kulcsfontosságú az, hogy alaposan megvizsgáljuk a történéseket, de úgy tűnik, hogy Kína mindent megtesz ennek a megakadályozására. Nem tudjuk mi történt, de könnyen előfordulhat, hogy denevér koronavírusokkal játszadoztak és hibát követtek el. Ha Kína nem nyitja meg a kapuit a WHO emberei előtt, a világ azt fogja feltételezi, hogy rejtegetni valójuk van.”

Napokkal azelőtt, hogy a WHO-t 2019 decemberében riasztották a Vuhanban jelentkező Sars-szerű tüdőgyulladásos esetekről, a Vuhani Virológiai Intézet megkezdte a vírusos kórokozók adatbázisának módosítását. A vadon élő állatok vírusos kórokozóinak nyilvántartása a világon egyedülálló volt, mivel más vadállatok vírusvariánsaira vonatkozó információkat is tartalmazott. A “vadon élő állatok” kifejezést mindenhol “denevér és patkány” kifejezésre módosították. Úgy tudni, hogy Hubei tartomány Egészségügyi és Orvosi Bizottsága egy génszekvenáló laboratóriumot eközben arra kért, hogy semmisítse meg az új betegség mintáit.

A vuhani labor adatbázisának legfőbb kezelője nem más volt, mint Zhengli, aki Sanghajban vett részt egy konferencián 2019 év végén, amikor visszahívták Vuhanba, hogy foglalkozzon az első, korábban ismeretlen vírussal megfertőződött betegekkel. Miközben a hölgy a Vuhanba tartó éjszakai vonaton ült, az adatbázist valaki megváltoztatta.

További kapcsolódó cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük