31 országba kezdte meg a bitcoin kártyák kiszállítását a Crypto.com

Még pénteken jelentette a Crypto.com blogbejegyzésében, hogy elkezdte kiszállítani az uniós országokba a kriptovaluta <-> fiatpénz bankkártyáit, az MCO Visát.

A cég még múlt év októberben kapott jóváhagyást a kártyák terjesztésére az Európai Unióban. A kártya segítségével kriptóban is lehet fizetni a Visa elfogadóhelyeken.

A MCO Visa korábban csak az Egyesült Államokban és néhány ázsiai országban volt elérhető és az uniós terjesztéssel egy időben jelentették, hogy az amerikai kártyatulajdonosok már Apple és Google Pay fizetésekre is használhatják a kártyát.

A kártya használata nem jelenti azt, hogy mostantól a sarki bolt Mari nénije dogecoinban várja a parizer árát (akkor nem lenne szükség a kártyára), hanem csak simán instant váltást kínál kriptóról készpénzre az elfogadóhelyeken, online shopokban.

Egy korábbi Crypto.com bejegyzés azt állította, hogy több mint 100 000 előrendelést kaptak a kártyákra, köztük több tízezret az uniós országokból és állításuk szerint több mint kétmillió ügyféllel rendelkeznek világszerte.

Kris Marszalek egy saját blogban arról írt a hír kapcsán, hogy potenciálian egy félmilliárd fős piacra szeretnének betörni és céljuk a világ dominancia.

“Ahogy érik a fiat támogatásunk, úgy lesznek a kártyáink még jobban pozicionálva, hogy világ dominanciára törjenek,” írta Marszalek.

Hogy pontosan hányan is csatlakoztak a grandiózus tervhez, arról nincsenek információink ugyanis adatot nem osztott meg a konkrét számokról a Crypto.com.

A bejelentést közvetlenül megelőzően közölte a cég, hogy 360 millió dollár értékben sikerült biztosítást kötnie a bitcoin tárcáira.

Közben a kártyaszolgáltató Visa is mozgolódik: a múlt héten röppent a hír, hogy egy saját kriptovaluta fedezetű rendszeren dolgozik. A szabadalmuk szerint a központi bankok fizikai fiat pénzt tudnának elektronikus megfelelőjükre váltani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük