A VISA is digitális valuta kibocsátására készül

A VISA egy szabadalmaztatási kérvényt nyújtott be digitális valuta létrehozására – potenciálisan Ethereum blokkláncra építve a digitális valutáját.

A VISA, a kaliforniai székhelyű amerikai pénzügyi szolgáltató egy digitális valuta létrehozása iránti kérelmet nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (U.S. Patent and Trademark Office).

A május 14-én közzétett – de 2018. novemberében benyújtott – kérvény szerint Simon J. Hurry és Alexander Pierre a San Francisco-i VISA International Service Association-nel közösen szabadalmat kértek egy blokkláncon rögzített és központi számítógép által vezérelt digitális valutára.

A dokumentum az Ethereumot mint lehetséges hálózatot említi megoldásként. A kérvény két rekordot részletez. Az első ezek közül azt mutatja be, hogy „ létrehoztak egy digitális valutát, amit összekapcsoltak a fiatvaluta denominált összegével. Továbbá ezt a digitális valutát egy digitális tárcához társított nyilvános kulccsal társították”. A másik rekord pedig a „fizikai valuta fiatvaluta rendszerből való eltávolítását” részletezi.

Az alkalmazás centralizált eljárást alkalmaz a stabilcoin értékének fenntartására:

“… minden alkalommal, amikor egy dollár értékű digitális fiatpénzt generálnak, a központi egység biztosítja, hogy a megfelelő fizikai dollár bankjegyet eltávolítják a forgalomból a digitális fiatpénz értékének szabályozása érdekében.”

Míg az amerikai dollárt kifejezetten megemlítik a használandó fiatvaluták egyikeként, a Forbes arról számolt be, hogy a szabadalom vonatkozhat más központi bank digitális valutájára is. Ilyen lehet például az angol font, a kínai jüan és az euró. A magazin kiemeli, hogy „a világ bármely központi bankjának fizikai valutája digitalizálható. ”

A VISA egyre jobban kriptobaráttá válik

Februárban a Coinbase bejelentette, hogy a VISA fő partnerévé vált. Ez a lépés lehetővé teszi majd a tőzsdének, hogy bankkártyákat bocsásson ki kriptoköltésekhez. Két hónappal később a Lightning-kompatibilis Fold alkalmazás csatlakozott a VISA Fintech Fast Track Programjához, hogy egy közös Bitcoin (BTC) cashback jutalomkártyát hozzanak létre.

Szintén friss hír a VISA háza tájáról, hogy a TRASTRA platformon keresztül azonnali eurós kifizetését és VISA-kártyát is kibocsátott a bitcoint és altcoinokat is támogató fintech cég. A szolgáltatás részleteit ebben a cikkben mutattuk be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük