33,5 milliárd dollár van beragadva egyetlen Ethereum szerződésbe

A Twitteren futott egészen nagyot a napokban az a poszt, amelyben egy felhasználó arról írt, hogy a legnagyobb Ethereum staking szerződésben 33,5 milliárd dollárnyi ether várja az Ethereum mainnet egyesülését a Beacon lánccal. Szám szerint pontosan 8,641,954 etherről van szó és az egyesülésig ezeket a coinokat nem lehet se küldeni, se költeni. A szóban forgó szerződés az Ethereum 2.0 Beacon láncán található staking szerződés, ami tavaly 2020. novemberében indult.

Itt tart most az Ethereum 2.0 projekt

Hard fork nélkül nem lehet vele semmit csinálni. Viszont a hard fork feltételei és részletei még nem kerültek eldöntésre, ennek ellenére küldik emberek az etherjüket ebbe a szerződésbe. A hard forkról majd akkor lesz döntés, ha a Beacon lánc egyesült az Ethereum mainnettel. Arról már sokan sokszor írtak, hogy a Beacon chain az első fontos állomása annak, hogy az Ethereum végre annyi év után proof-of-stake hálózat lehessen. Annak érdekében, hogy valaki az Ethereum 2.0 tekintetében validátor lehessen majd, legalább 32 ethert stake-elnie kell.

Twitter Ethereum

Így tökéletesen látható az új PoS Ethereum iránti érdeklődés abból, hogy egyetlen nagy Beacon lánc szerződésben közel 9 millió ether van már lekötve. A folyamat jelenleg abban a fázisban tart, hogy december elején az Ethereum fejlesztők elindították a közösségen belül a hálózat egyesülésének tesztelését. Ezt a tesztelést három fázisra osztották, első körben a nem technikai felhasználók tesztelik. Aztán jönnek a tapasztalatlanabb fejlesztők és végül a legjobbnak kikiáltott blokklánc fejlesztők mondják ki az áment a tesztre. A hivatalos Ethereum oldal szerint a Beacon lánc és a mainnet egyesülése 2022 első vagy második negyedévében fog végbemenni.