40%-ot vesztett a kriptobefektetési alap, de még így is rávert a bitcoin hozamára

A Polychain Capital kriptobefektetési alap, mely 600 millió dollárnyi eszközt kezel, a vagyona 40%-át elvesztette 2018 év végére. De még így is jobban teljesített, mint a bitcoin árfolyama.

A kriptobefektetési alap is követi a piaci trendeket

A kockázati tőkealapok sem tudták kikerülni az elmúlt közel másfél év medvepiacát. A San Francisco székhelyű kriptobefektetési alap, a Polychain Capital 2018 februárjában még 1 milliárd dollár feletti eszközállománnyal rendelkezett. Ebbe beletartozott a befektetők el nem költött pénzeszköze is, ahogy ez a Fortune magazin korábbi cikkében szerepelt.

A Polychain által kezelt vagyon azonban a tavalyi év során április és december között 40%-t vesztett az értékéből köszönhetően az egyre mélyebbre zuhanó árfolyamoknak a kriptopénz piacon. Fontos kiemelni, hogy az eszközállomány a csökkenő érték miatt lett kisebb – nem pedig azért, mert a befektetők kivonták volna a tőkét az alapból.

Sőt, összehasonlítva a teljes kriptopénz piac árfolyam mozgásával ez a 40% nem is olyan rossz teljesítmény. Aggregált szinten ugyanis a teljes piac 70%-al lett kisebb a vizsgált időszak során.

2016 óta a piacon

A Polychain 2016 óta van jelen a kriptopénz piacon befektetőként. Ők voltak az egyik első kockázati tőkealap, akik tényleges kriptopénzbe fektettek ahelyett, hogy közvetlen, vállalti finanszírozáson keresztül alakították volna ki a kitettséget a szektorban.

Bár a csökkenő bitcoin árfolyam jelentős mértékben kihatott az alap teljesítményére, ugyanez a határ fordított esetben működhet, mivel a piac még mindig a kezdeti növekedési státuszban van.

Egy 2018 októberi körkérdés szerint, a közel 600 jelenleg is működő kockázati tőke alap 20%-a feketne be még mindig kriptopénzbe. 2017-ben még csak 16%, előtte 2016-ban csak 13% volt az érdeklődés a kriptoszektor iránt. A növekedés tehát annak ellenére megmaradt, hogy 2018-ban az árfolyamok negatív rekordokat döntöttek.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük