400 milliárd dolláros vagyonkezelő lép be a kriptovaluták világába

A Neuberger Berman több milliárd dolláros vagyonkezelő megnyitotta kapuit a bitcoin és az ether előtt.

A New York-i székhelyű Neuberger Berman magánbefektetési cég – amely 402 milliárd dollárnyi kezelt vagyonnal büszkélkedhet – az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott augusztus 11-i bejelentése szerint lehetővé teszi az árucikkekre összpontosító alapjának, hogy egy leányvállalaton keresztül szabályozott bitcoin- és ethereum határidős ügyleteket hajtson végre.

A származtatott ügyletek mellett a Neuberger Berman Commodity Strategy Fund közvetett módon is képes lesz kriptokitettséget szerezni olyan befektetési eszközökön keresztül, mint például a tőzsdén kereskedett alapok, röviden ETF-ek.

A vállalat ügyvezető igazgatója korábban elutasította a bitcoint

Figyelemre méltó az, hogy Steve Eisman, a Neuberger Berman ügyvezető igazgatója a múltban többször is kijelentette, hogy nem híve a kriptovalutáknak.

2018 májusában azt állította, hogy a kriptopénzeknek nincs “semmilyen célja”, miközben hozzátette, hogy lehetetlen értékelni azokat:

“Olyasmit veszel és adsz el, amit lehetetlen értékelni.”

Eisman még idén januárban, tehát mindössze nyolc hónappal ezelőtt is azt mondta, hogy ő inkább kimarad a bitcoin őrületből. Úgy fogalmazott:

“Steven Eisman nem csinál semmit a nagy bitcoinnal. Kimaradok belőle… nem értem. Nem tudom, hogyan kell értékelni.”

A befektető azután vált ismertté, hogy 2007-ben sikeresen fogadott az amerikai ingatlanbuborék ellen, és komoly haszonra tett szert az azt követő 2008-as összeomlásból.

A fedezeti alapkezelő karakterét Steve Carrell alakította az Adam McKay által rendezett A nagy dobás című 2015-ös sikerfilmben, mely történet az 2007–2008-as pénzügyi válság előzményeit olyan szereplők szempontjából dolgozta fel, akik megértették a folyamatokat, előre megsejtették az összeomlást és anyagilag profitáltak belőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük