400 millió eurót szán az Unió blokkláncra és mesterséges intelligenciára

Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA) új mesterséges intelligencia (AI) és blockchain beruházási alapot indított, jelentették be még november 20-án.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

“Az Európai Bizottsággal elindítunk egy külön befektetési alapot, amely 100 millió eurót bocsát rendelkezésre kockázatitőke-alapok és más befektetők számára, akik támogatják az AI és a blockchain alapú termékek és szolgáltatások elterjedését. Mivel ezek létfontosságú befektetések, várhatóan összesen 300 millió eurót fognak AI és blockchain befektetésre a ‘közösbe tenni’ a magánbefektetők.”

A projekt elsősorban a fejlesztésre és kutatásra fog támogatást biztosítani.

Nyugat-Európa körülbelül 674 millió dollárt költ blokklánc technológiára 2019-ben, ezzel a világon a második legnagyobb összeget fordítja rá, az Egyesült Államok mögött (1,1 milliárd dollár). Kína szorult a harmadik helyre 319 millió dollárral. A közlemény megjegyzi:

“A ‘blockchain’ és az ‘AI’ finanszírozási hiánya lehetőséget kínál az EBA számára, hogy támogassa ezeket az új technológiákat a meglévő és a jövőbeli kockázatitőke-hálózatán keresztül.”

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.