400 millió havi aktív felhasználónál tart a Telegram

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Telegram, a kriptósok egyik kedvelt üzenetküldő alkalmazása, már 400 millió havi aktív felhasználónál jár, jelentették be a mai napon. Ez 100 millióval több, mint múlt év októberben.

Pavel Durov által alapított üzenetküldő naponta másfél millió felhasználóval bővül és 20 országban is a legnépszerűbb közösségi média app ranglista első helyezettje.

Egyik idei grandiózus terve, hogy beszáll a videokonferencia szolgáltatók versenyébe, aminek két topligása az adatvédelmi problémái gyakran ostorozott Zoom és a Houseparty. A friss közleményükben nem tértek ki a jogi limbóban ringatózó Gram tokenre, se a TON blokkláncra, amit az amerikai pénzfelügyelet (SEC) kaszált el még az év elején be nem jelentett értékpapír kibocsátás vádjával.

“Ahogy csökken a népszerűségi rés a Telegram és a régebbi versenytársai között, úgy találunk egyre több validációt az eredeti feltételezésünkben,” írja a Telegram.

A Telegram legkomolyabb versenytársa a Facebook tulajdonában lévő WhatsApp, ami több mint 2 milliárd felhasználót számlál világszerte. Egy korábbi cikkünkben már írtuk, a Telegramnak különösképp kedvez, ha problémák adódnak a versenytársaikkal, mint ahogy történt 2019 elején is, miután majdnem egy teljes napra leálltak a WhatsApp, Facebook szerverei.

A Telegram számos olyan extra funkcióval rendelkezik, amire a WhatsApp és a Messenger nem képes. Például az asztali alkalmazás használata nem igényli a telefon csatlakoztatását az internethez, mellette felhőtárolást, illetve mappázást is kínál használóinak.

A teljes képhez tartozik, a Telegram platform által biztosított magas fokú felhasználói szabadságnak ára van. Az appon hemzsegnek a lopott tartalmak, legyen szó filmről, zenéről és alkalmazásokról, amiket több millióan töltenek le illegálisan a Telegrammon keresztül.

A Telegram közismerten kutyába se veszi a kormányzati hatóságok és nagyvállalatok kritikáját, ami miatt több balhé fut, illetve futott főszereplésével. Az egyik ismert harakiri, hogy hivatalosan Kínában, illetve Iránban tiltott a Telegram alkalmazása, ám mégis, a két ország az üzenetküldő legnagyobb felhasználóbázisának számítanak. Iránban például, egy év elején meghackelt Telegram proxy adatbázisa alapján világossá vált, hogy legalább az ország lakosságának fele, mintegy 42 millióan használják napi rendszerességgel.

A két auriter államban a felhasználók virtuális hálózatokat (VPN) használva kerülik meg a blokkot és csatlakoznak Telegrammra, ami egyike azon ritka online tereknek, ahol cenzúramentesen informálódhatnak a világban történtekről. Ez különösen igaz a kínai felhasználók esetében, a Telegram rengeteg WeChat által cenzúrázott felhasználó menedékhelye.

A friss közleményükben egy 20 000 plecsniből álló katalógust is bejelentettek a 400 000 eurós támogatás mellett, amit oktatási célú tesztek létrehozására szánnak.

Kövesd a BitcoinBázist a Telegrammon is!

ingyenbitcoin lastbit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.