4000 bankszámlát fagyasztottak be kriptós pénzmosás miatt Kínában

Pénzmosás gyanúja miatt mintegy 4000 bankszámlát zárolt a Guangdong tartományi rendőrség Kínában. A számlákat tőzsdén kívüli (OTC) kriptovaluta kereskedésre használták.

A pénzmosás tether USDT stabilcoinhoz köthet, amit telefonos átverések során használtak, írja a 8btc kínai hírportál.

Az OTC kereskedés miatti pénzmosás nem újdonság Kínában, nem sokkal korábban a helyi rendőrség már felszámolt egy kriptovaluta átverésben utazó bűnözői kört miután OTC tranzakciókkal fedték fel kilétüket. A csalók akkor egy hamis Huobi oldalon keresztül gyűjtötték az ügyfélletéteket majd mosták tisztára OTC ügyletekkel és utalták tovább nemzetközi bankszámlákra Guangzhou városban.

A hírportál megjegyzi, Kína központi bankja óriási erőfeszítéseket tesz az illegális pénzkiáramlás megakadályozására és az évben pénzmosásért kiszabott büntetések nagysága már most elérte a 2019-es teljes évit. A hatóságok a kriptós OTC-tranzakciókat, hiteleket kínáló vállalkozásokat is fokozottan ellenőrzik.

Eddig a kínai jegybank (PBOC) 38 fióka 18 tartományban 94 büntetést szabott ki pénzmosás miatt vállalkozásokra és azok jogi képviselőire, a büntetés összege elérte a 7.8 milliárd forintot az első negyedévben. Ez négyszer akkora mint 2019-ben.

A publikáció megjegyzi, több olyan számlát is befagyasztott a guangdongi rendőrség, ami pusztán inaktív volt hónapokig, ám illegális pénzmozgás nem volt rajtuk.

(Forrás: 8btc)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük