Titkos bitcoin bányát talált a kínai rendőrség két sírban

A kínai hatóságok illegális bitcoin bányákat füleltek le. A törvénytelen tevékenységnél már csak a végrehajtás helyszíne volt bizarrabb. 

A kínai bűnüldöző szervek illegális bitcoin bányászatot fedeztek fel két sírhelynek látszó föld alatti lyukban. A Beijing News helyi hírportál május 31-én számolt be arról, hogy a rendészeti szervek tiltott bitcoin bányászatot találtak az észak-kínai Daqing városában. A hatóságokat az illegális kriptovaluta bányászat már meg sem lepi, a mostani tevékenység helyszíne azonban megdöbbentette még a rendőrséget is. A bányászati műveleteknek ugyanis két sírhelynek tűnő, földalatti bunkert használtak az elkövetők.

A rendőrség azért vizsgálta meg az adott területet, mert egy, a környéken működő olajipari társaság arról számolt be, hogy mostanában megmagyarázhatatlan áramkieséseket tapasztalt. A rendőrtisztek alaposan átnézték a környéket, amikor a sírhalmok közelében egy bejáratot találtak. A hatóság emberei ásót ragadtak és hamar meg is találták a bitcoint bányászó számítógépeket, amelyeket lopott villamos energiával működtettek.

A helyi média azt írta, hogy múlthéten nem ez volt az egyetlen lefülelt illegális bitcoin bánya. A rendészeti szervek 54 bitcoin bányászati gépet találtak egy kutya kennel alatt ugyanabban a megyében.

Lekapcsolták a szecsuáni bitcoin bányákat

Kínában az illegális bitcoin bányászat nem lehet túlzottan meglepő, hiszen nem is olyan régen a kínai kormány elkaszálta a Szecsuán tartományban működő bitcoin bányászokat. Korábban még olcsó elektromos árammal csábították a vállalatokat a környékre, néhány hétre rá viszont bezáratták a kriptovaluta bányászatokat. Blokklánc társaságok probléma nélkül működhetnek a térségben, a kriptovaluta bányászat viszont tiltott tevékenységnek minősül. Ez különösen nagy érvágás a bitcoin bányászatára nézve, hiszen Szecsuán adja a globális bitcoin hashráta közel 10%-át.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.