5 hónapos csúcson a piaci kapitalizáció

Az idei évben folyamatos növekedés figyelhető meg a kriptopénzek piaci kapitalizációjában. A vezető kriptopénzek mellett az altcoin piac is gyarapodott.

November óta nem volt ilyen magas

A kriptopénz piac kombinált értéke november 18-a óta nem látott értékre emelkedett és ezzel elérte a 185,89 milliárd dollárt.

Az 5 hónapos csúcs már a 10. egymást követő olyan héten történt, amikor nyitáskor magasabb volt a kapitalizáció értéke, mint záráskor a heti grafikonokon. Azaz elmondható, hogy ez év elejétől kezdve folyamatos növekedés figyelhető meg a kriptopiaci kapitalizációban.

A kriptopiac nagyobb része növekedést tapasztalhatott már az előző záráshoz közeledve április 1-7. között is. Köszönhető volt ez részben a bitcoin árfolyamának múlt heti emelkedésének is.

Az elmúlt 24 órában a bitcoin (BTC) és az ethereum (ETH) is jelentős erősödésen ment keresztül, ennek köszönhetően pedig a piaci kapitalizációjuk 3 milliárd és 1,7 milliárd dollárral emelkedett.

Az egész kriptopiac növekedése közben a bitcoin dominanciája 50,6%-ra csökkent az előző héten tapasztalt árfolyam ugrás után mért 52%-hoz képest.

Gyarapodik az altcoin piac is

Az XRP viszont csak igen kis szeletet mondhat magáénak a piacból a 3 piacvezető kriptopénz mellett. Hiszen az elmúlt 24 órában “csak” 200 millió dollárral tudta növelni értékét.

Talán még fontosabb, hogy megfigyelhető volt egy fokozatos tőkeáramlás az altcoin piac felé az április 1-vel kezdődő héten. A Tron (TRX) értéke több mint 350 millió dollárral, míg a Stellar (XLM) és a Verge (XVG) 400 millió illetve 50 millió dollárral növekedett.


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🤤 Dögös csajok és pasik (ritkán): https://www.instagram.com/bitcoin_bazis/
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.