Van aki szerint korai örülni, a bitcoin árfolyam be fog zuhanni

Egy befektető cég elemzője szerint a bitcoin árfolyam be fog zuhanni a közeljövőben, ezért óvatosságra int a jelenlegi piaci környezetben.

Be fog zuhanni a piac

Peter MalloukPeter Mallouk, a Kansas befektetési alap elemzője szerint a kriptopénz piac hamarosan összedől a mostani árfolyam emelkedés ellenére. Az elemző a CNBC-n nyilatkozott szerdán.

A bitcoin árfolyam április 1-je óta a hold felé tart, 2018 novembere óta először lépte át az 5000 dolláros árfolyam szintet. Miközben a bika piac hívei szerint a Kriptotél véget ért, Mallouk szerint korai még örülni, a bitcoin árfolyam ugyanis be fog zuhanni.

Túl nagy a spekuláció

Mallouk szerint bitcoinba fektetni a fiatalok számára a legrosszabb mód arra, hogy vagyont építsenek. Ezt azzal indokolja, hogy túl sok kriptopénz létezik ma már de a legtöbb ezek közül nem fog sokáig a piacon maradni. Egyszerűen túl kockázatosnak tartja a befektetés ezen formáját.

“Valószínűleg még a tizedük sem fog hosszú távon megmaradni. Talán egy vagy kettő működhet majd a jövőben. Ezért, ha kriptoba fektetsz semmid nem marad majd. Nem is számít igazi befektetésnek, mindössze spekuláció az egész.” – nyilatkozott Mallouk.

A piacon jelenleg valóban kiszámíthatatlan spekuláció zajlik, két nap alatt több, mint 1000 dollárt emelkedett a bitcoin árfolyama.

Bitcoin helyett inkább a blokkláncra voksol

Miközben Mallouk már temetné is a bitcoint, szerinte a blokklánc technológiában igenis van jövő. Ezért kriptopénz helyett inkább azt javasolja, hogy hasznosabb blokklánc technológiával foglalkozó cégekbe fektetni.

“Vannak cégek akik nagyon mélyen foglalkoznak a technológiával, mint például az IBM vagy az Accenture.”

Egyre több multinacionális vállalat használja az általuk kifejlesztett technológiát, ezért úgy gondolja, hogy bár a kriptopénzek értéktelenek, a mögöttes blokklánc technológia valóban forradalmasíthat több iparágat is.