50 millió dollárért vásárolhatja fel a Coinbase a Xapo-t

A szabályozott amerikai kriptotőzsde Coinbase előrehaladott tárgyalásokat folytat a Xapo letétkezelővel. A Coinbase 50 millió dollárért vásárolná fel a céget. A Xapo vezérigazgatója, a sorozatvállalkozó argentin Wences Cesares a decentralizált kriptopénzek egyik legismertebb bajnoka.

Ha regisztrálsz a Coinbase-re a linkünkkel, kapsz 10 dollárnyi bitcoint.

A The Block forrásai szerint az üzlet még nem végleges.

A források szerint a Coinbase és a Fidelity Digital Assets az elmúlt hetekben fej-fej melletti versenyt vívott a Xapo-ért amit végül a Coinbase nyert. Ha az előzetes jelentések továbbra is állnak, akkor a Coinbase 50 millió dollárt fizet a Xapo-nak. A 2012-es alapítása óta a Xapo 40 millió dollárt tőkét gyűjtött.

A Fidelity Investments célja, hogy áthidalja a kriptopénz és a hagyományos finanszírozás közötti szakadékot a Fidelity Digital Assets elindításával aminek az élére Tom Jessopot nevezték ki. Jessop erős hagyományos pénzügyi háttérrel rendelkezik aki egy ideje blokklánc startupok fejlesztésében is jeleskedik. A The Block forrásai szerint a Coinbase azért tudta megverni a mérföldekkel nagyobb Fidelity eszközkezelőt, mert agresszíven diverzifikálni szeretné bevételeit. A Coinbase ugyanis erősen függ a ciklikus jellegű kriptopénz kereskedelemből származó bevételeitől.

A Xapo vezető terméke egy bitcoin hidegtárca, ahol a pletykák szerint 5.5 milliárd dollárnyi digitális eszközt tárolnak, ami kb. 700 000 bitcoinnak felel meg. Xapo őrzi például a Grayscale Bitcoin Trust 226 000 bitcoinját.

A több milliárd dollárt érő extra bitcoin vagyon óriási plusz lenne a Coinbase-nél. A Xapo jelenlegi üzleti modellje alapján az ügyfeleknek nem kell fizetniük a bitcoin tárolásáért. Helyette lehetővé kell tenniük, hogy a letétbe helyezett bitcoint OTC kereskedelemmel forgathassák.

Az akvizíció szorosan kapcsolódik a Coinbase által felvásárolt cégek sorába. Az alapítás óta a vállalat 14 céget szerzett, legtöbbet az elmúlt évben, mint például az Earn.com-ot, amelyet azóta Coinbase Earn-ra neveztek át, vagy a kisebbfajta botrányt kavart blokklánc elemző Neutrino-t. A Coinbase komoly kritikával kellett, hogy szembesüljön a Neutrino megszerzése miatt, mivel annak vezetése megegyezett a Hacking Team-ével, ami állítólag tevékenységével emberi jogokat sértett.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!