A Square ötvenmilliós BTC-befektetése a bizalom töretlen jele

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az előzmények

Pár nappal ezelőtt okozott megdöbbenést az üzleti világban, hogy a Twitter vezérigazgatójának, Jack Dorseynak a nevével fémjelzett és a Twitter tulajdonában álló Square amerikai alternatív fizetési szolgáltató nagyon bevásárolt. A cég ugyanis 50 millió dollár értékben szerzett be 4709 Bitcoint, ami a cég teljes vagyonának egy százalékát jelenti. A Bitcoin és a Square árfolyama is megugrott a bejelentés után.

A tranzakcióval a Square (itt írtunk róluk egy szabadalom kapcsán) lett a második jelentősebb technológiai cég, ami komoly összeget fektetett a Bitcoinba. Az első a MicroStrategy volt, amely 425 millió dollár értékben vásárolt kriptovalutát, bár ők teljesen más okból fektettek Bitcoinba, mint a Square. Dorsey cége számára ugyanis ez a mostani befektetés sokkal jobban illeszkedik a cég profiljába és szolgáltatásai közé a MicroStrategyvel szemben.

A JPMorgan-jelentés

Nem sokkal az ötvenmilliós ügylet után a világ egyik legnagyobb befektetési bankja, a JPMorgan izgalmas jelentést tett közzé. A Square befektetésével foglalkozó írás szerint a bevásárlás egyértelműen a cég bizalmát mutatja a Bitcoinnal (BTC) és jövőjével szemben. Ráadásul, mivel általában a cégek profitszerzési céllal fektetnek be, a banki elemzők szerint a Square lépése is igazolja, hogy mekkora potenciál van még a BTC-ben. Sőt, a JPMorgan előrejelzése szerint hamarosan újabb bejelentések jönnek arról, hogy Dorsey cége újra vásárolni fog és további technológiai cégek is elkezdenek befektetni a Bitcoinba.

A kriptovaluta-piac szédületes bővülése

Összességében pedig a jelentés rámutat, hogy ezek a lépések is azt igazolják, a kriptovaluták piaca szédületes ütemben bővül és a technológiai cégek élen akarnak járni ennek a növekedésnek a kihasználásában. A JPMorgan elemzői ezt még tovább is fejtegették, rámutatva, hogy hamarosan újabb fizetési szolgáltatók is beléphetnek a kriptopiacra.

Ez pedig a BTC számára is lehetővé teszi a még szélesebb körű bővülést és a bank szerint akár elérhet oda is, hogy a Bitcoin lesz az értékálló befektetés. És ez megtörténhet, hiszen szerte a világon a kormányok nagy ütemben nyomtatják a pénzt, hogy így harcoljanak a COVID-19 krízis hatásai ellen.

Bitcoin és Square
Forrás: pymnts.com

Gondoljunk bele, az általunk megszokott, “normál” fizetőeszközök értéke folyamatosan inflálódik, míg a Bitcoinból összesen 21 millió darab van és nem is lesz több. Érdemes azt is megemlíteni, hogy a Square “Cash App” alkalmazása segítségével a felhasználók bármikor vásárolhatnak már Bitcoint és beléphetnek a digitális fizetőeszközök piacára.

És erre lesz is igény, hiszen a március 4000 dollár körüli árfolyamról nemrégiben már 12400 dollárig kúszott fel a BTC árfolyama – elemzők szerint pedig ez a növekedés nem fog itt megállni.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.