Új szabadalommal erősíti a kriptós vonalat Jack Dorsey és a Square

A Square amerikai alternatív fizetési szolgáltató a napokban kapta meg a szabadalmi jogokat egy kripto-fiat tranzakciós rendszer kapcsán.

Az amerikai szabadalmi hivatal kedden hagyta jóvá Jack Dorsey, a Twitter alapítója által létrehozott Square cég beadványát. A szabadalomban a Square fizetési szolgáltató egy olyan rendszert védetett le, melyben a felhasználók valós időben tudnak lebonyolítani különböző eszközcsoportok közötti tranzakciókat.

A technológia lehetővé teszi, hogy míg az egyik fél egy bizonyos pénzben fizet, azt a fogadó fél egy másik pénznemben kapja meg. A hálózat automatikusan átváltja a küldő pénzösszegét a fogadó fél által meghatározott pénznembe, mely lehet hagyományos pénznem de akár kriptopénz is.

Ez az új rendszer különösen hasznos lehet a lakosság számára, áll a beadványban. Ugyanis jelenleg nagyon sok kriptopénz árfolyama túlságosan is változékony valamint az utalás is sok ideig eltarthat. Ezekre a problémákra adhat majd megoldást a Square által szabadalmaztatott automatikus tranzakciós rendszer.

A Square beadványában az is szerepel, hogy a pénzküldési szolgáltatáson felül a jövőben további eszközcsoportokat is bevonnának a rendszerbe, így később kiegészülne a hálózat értékpapírok, derivatívák és kölcsönügyletek kereskedésével is.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója 2009-ben hozta létre a Square céget, mely alternatív fizetési szolgáltatóként évről évre nagyobb részesedést ér el a piacon. 2018 óta bekerült az applikációba a bitcoin elfogadás és fizetés lehetősége is. Ez nem is csoda, hiszen Dorsey évek óta elismerően nyilatkozik a bitcoinról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük