500 év után újjászületik a Medici Bank

Lorenzo de’ Medici herceg, a híres reneszánszi uralkodócsalád leszármazottja Puerto Ricoban alapított bankot, jelentette a CoinDesk.

A Medici Bank a közlemény szerint, “az aktuális pénzügyi szolgáltató szférával szembeni frusztráció,” terméke és célja, hogy gyorsabb, olcsóbb és jóval transzparensebb szolgáltatásokat biztosítson ügyfeleinek. A bank intézményi ügyfelek mellet a tradicionálisabb családi vállalkozásokat is ki fogja szolgálni.

Lorenzo Ed Boyle-al közösen alapítja, aki korábban a Fidor Bank amerikai régiójának igazgatója és az American Express feltöltős kártyáinak menedzsere. Boyle lesz a Medici Bank CEO-ja míg de’ Medici herceg kerül az igazgatói székbe.

Legyél a saját bankod tulajdonosa. A Bitcoin értékőrző, fizetőeszköz és fizetési hálózat egyben.

Boyle elmondása szerint a bank már megszerezte a Nemzetközi Pénzügyi Entitás (IFE) engedélyt Puerto Rico pénzintézményi hatóságától. A bank ugyanakkor nem kíván az amerikai Szövetségi Betétbiztosító chartájába kerülni, mert a családi vállalkozásoknak és nagyvállalatoknak nagy letétekkel az irreleváns.

A bank kész kiszolgálni a kriptodeviza vállalkozásokat is, azokat melyek megfelelnek a nemzetközi ismerd az ügyfeled szabványoknak, de a kriptók nem lesznek a bank kizárólagos tevékenységi köre.

A mecénás család sarja a közleményben így írt:

Az eredeti firenzei Medici Bankot a családom alapította a 14. században és forradalmasította a világgazdaságot. Az innovációik nagy része, ami a nemzetközi kereskedelem fejlődését befolyásolta, mint a holdingvállalatok, kettős könyvelés és hitellevél még napjainkban is használatban vannak.

“A Medici Bank ma ugyanennek az innovációs szellemnek az újjászületése; újratervezzük a modern banki tevékenységet a zökkenőmentes, digitális vásárlói élményeket teremtő technológiák kihasználásával és a pénzügyi piacok világpiaci bővítésével ” – áll a közleményben.

(Borítókép: Giorgio Vasari festménye – Il Magnifico)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük