500+ kriptotőzsdét támogat az automata online adószakértő, a Coinpanda

A Coinpandáról

A Coinpanda.io egy kriptovaluta adókalkulátor alkalmazás és weboldal, amely azzal a céllal jött létre, hogy kikalkulálja helyettünk a kriptovalutás tranzakcióink adóvonzatát. Plusz segítsen rendszerezni a rengeteg tranzakció adattartalmát, hogy semmiképp ne maradjon ki semmi a bevallásunkból. A Coinpanda.io 2018-ban jött létre és azóta már sok ezer bevallást készített el az ügyfelei részére. Mindeközben sok millió dollárnyi kriptovalutás tranzakciót követett nyomon és segített sok ezer különböző méretű befektetőt.

A fő funkció és haszonérték a Coinpanda használatában

Elképzelhető, hogy már akkor segítségre lehet szükségünk az adónk kiszámításában, ha a kriptopiacra új belépőként belépve veszünk néhány satoshit és utána kis haszonnal eladjuk azt. De gondoljunk bele, hogy mi van, ha többféle kriptotőzsdén vagyunk jelen, több kriptotárcánk van és többféle coinnal is kereskedünk egyszerre? Képesek vagyunk egy egyszerű Excel fájlban nyomon követni az összes tárcacímet és a tranzakciókat, hogy aztán később meg tudjuk határozni az adózási kötelezettségünket? Ha ezek a kérdések már bennünk is felmerültek, akkor meg is értettük, hogy miben fog nekünk segíteni a Coinpanda.

Coinpanda
A CoinPanda nyitóoldala

Itt azért mindenképpen említsük meg, hogy Magyarországon a kriptovalutákból származó nyereség után 15%-os adókötelezettségünk van 2022-től, amely akkor keletkezik, ha először fiat pénzre váltjuk át a kriptonkat, amíg tehát kriptovaluta és kriptovaluta között zajlik a tranzakció, az nem minősül elszámolandó ügyletnek. Természetesen ez a fő szabály, van számos egyéb feltétel is a vonatkozó törvényi passzusban, de a lényeg, hogy magyar befektetőként, kriptosként is kell az adózással foglalkoznunk, ahogy a világ számos más országában is. Pont erre jó a Coinpanda.io, amely most már 65-nél is több országban nyújtja szolgáltatásait.

Coinpanda funkciók

 • A legfontosabb a Coinpanda.io funkciói között az, hogy folyamatosan és könnyedén kimutatásokat készíthetünk pdf formátumban az összes kriptovaluta tranzakciónkról, ezek nyereségéről vagy veszteségéről, így pedig az adófizetési kötelezettségről, akár tranzakciós szinten. Ebben a jelentésben látható a vásárlás dátuma, az eladás dátuma, a “hodlolás” periódusa és így tovább.
 • Portfolió elemzést is elérhetünk a Coinpanda oldalán, hiszen az alkalmazás segítségével az oldal lehetővé teszi, hogy kiértékeljük a tranzakcióink és kereskedésünk teljesítményét és akár arra is rámutathat nekünk, hogy milyen tranzakciókkal tudjuk csökkenteni az adófizetési kötelezettségünket (“tax-loss harvesting”).
 • Rendkívül sok kriptotőzsdét és szolgáltatást támogat ez az alkalmazás, amelyeket szépen be is tudunk integrálni a Coinpandára, hogy tényleg mindent egy helyen kezelhessünk. Már a kezdőoldalon látható, hogy milyen appokról van szó, így például a Coinbase, Binance, Bitstamp, Bittrex, Bitfinex, Kraken, Okex vagy a Poloniex sem maradhat ki a felsorolásból.
 • Nagyon fontos funkció még az is, hogy nem csak a kriptovaluta kereskedésből származó adófizetési kötelezettség meghatározására kaphatunk segítséget a Coinpandán, de a bányászatból, stake-elésből vagy éppen osztalékfarmolásból származó jövedelem adózásához is kaphatunk útmutatót.

Coinpanda regisztráció

A regisztrációs folyamat könnyen és gyorsan végrehajtható az oldalon és van lehetőségünk ingyenes kipróbálásra is, akár korlátlan ideig. Ha csatlakozni akarunk, akkor kattintsunk a Get Started feliratú gombra a Coinpanda.io oldalának jobb felső sarkában!

 • A felugró ablakban láthatjuk, hogy Coinbase- vagy Google-fiókkal is van módunk csatlakozni
 • De szimplán kitölthetjük az űrlapot is, ha teljesen függetlenül szeretnénk csatlakozni
 • Adjuk meg az e-mail címünket, a választott felhasználónevünket és jelszavunkat, aztán már bent is vagyunk
 • A következő ablakban definiálnunk kell a pénznemünket és az országunkat, de ennyi az egész, már használhatjuk is az oldalt!
Coinpanda
Regisztráció a CoinPandán

A felület kezelhetősége és átláthatósága

Egy öt elemből álló menüsávval tudjuk irányítani az egész Coinpanda alkalmazást és ami már azonnal szembetűnő, az a Prices menüpont alatt elérhető, sok tucat pénznemben használható kriptovalutás, valósidejű árkövetés, kiegészítve diagramokkal és 24 órás trendekkel is. Igencsak hasznos!

A Wallets menüpont alatt tudunk értelemszerűen hozzáadni kriptotárcát a Coinpanda “műszerfalához”, dashboardjához és nincs nagyon olyan szolgáltató vagy tőzsde, amit itt ne érhetnénk el. Akkor van értelemszerűen jogosultsága a Coinpandának, ha az összes tárcánkat hozzárendeljük a profilunkhoz.

Coinpanda
Kapcsolható váltók listája

A Transactions menüpont majd csak azután fog feltöltésre kerülni adatokkal, ha rendeltünk hozzá a profilunkhoz tárcákat, tőzsdéket, szolgáltatókat. Azonban már anélkül is látható, hogy számtalan szűrési és elemzési lehetőséget biztosít az oldal a tranzakcióink vonatkozásában.

Coinpanda
Itt tudod feltölteni a tranzakcióidat

A Tax Reports menüpont az, amit valószínűleg magyar felhasználóként a legjobban fogunk értékelni, miután elkezdtük használni az oldalt. Itt láthatjuk ugyanis a tranzakcióink összesítését és az ezekből keletkezett adófizetési kötelezettségünket szépen lebontva. Le is tölthetünk azonnal egy PDF formátumú elemzést, adójelentést, amiből tisztán láthatjuk a bevételeinket, veszteségeinket, ajándékként kapott összegeinket és így tovább.

Szintén a Tax Reports menüpont alatt tudunk letölteni például tranzakciós történetet egy adott időszakra vonatkozóan. Magyarként természetesen ne számítsunk arra, hogy elkészül a személyi jövedelemadó bevallásunk, de mindent megkapunk a Coinpandától, hogy gyorsan ki tudjuk egészíteni a magyar bevallásunkat.

És így néz ki egy tranzaciós történet

A Dashboard avagy műszerfal felületét hagytuk a végére, hiszen ez az a kiinduló állomás, ahova belépve mindig láthatjuk az aktuális helyzetünket, hogy egyből átlássuk, hol mennyi tőkénk van, milyen veszteségeink vagy nyereségünk keletkezett és aktuálisan hogy állunk az adófizetési kötelezettség frontján. Ez egy teljes egészében személyre szabható felület.

Coinpanda
Ez látod miután feltöltötted a tranzakcióidat.

Coinpanda árazás

A fő felületre belépve a napi ügyeink intézéséhez szükséges menüpontok mellett láthatunk egy apró kis emberformát a jobb sarokban a menüsávon, ez a beállításokat és egyéb technikai dolgokat segítő menüpontokat tartalmazza. Itt tudjuk saját beállításainkat változtatni és itt tudjuk beállítani azt is, hogy milyen Coinpanda.io csomagot használunk. A következő lehetőségeink vannak:

 • Ami határozottan pozitív, hogy a Coinpandát akár ingyenesen is kipróbálhatjuk, mindenféle lejárati idő nélkül. Ebben a csomagban korlátlan mennyiségű tőzsdét/tárcát adhatunk hozzá és minden riportot megnézhetünk, de kizárólag 25 tranzakcióig!
 • Hodler-csomag: egyszeri 49 dollár kifizetéséért cserébe akár már 100 tranzakcióig is használhatjuk a Coinpanda szolgáltatásait, beleértve már az adójelentések letöltését is.
 • Trader-csomag: 99 dolláros egyszeri fizetésért cserébe az összes funkciót elérhetjük és 1000 tranzakciót kezel is nekünk a Coinpanda alkalmazása. Ez egyébként a legnépszerűbb és a legtöbbet keresett csomagja a platformnak.
 • Pro-csomag: ezen belül van a 3000 és a 20 ezer tranzakciós változat egyösszegű 189 dollárért cserébe. Ez már tényleg profiknak van, főleg, hogy itt arra is van lehetőség, hogy egy, eddig még nem látott kriptotőzsde integrációját is megvalósíthassuk és kérelmezzük.
Relatíve megfizethető áron elérhető

Ezeken a megadott összegeken felül semmiféle rejtett díjjal nem fogunk szembesülni. A Coinpanda díjat ki tudjuk fizetni a legismertebb hagyományos fizetési módszerekkel. Fontos még az árazás kapcsán megemlíteni, hogy bármikor tudunk feljebb lépni a csomagok között, illetve arra is van mód, hogy plusz 0.89 dollárért 100 tranzakcióval növelhessük a csomagunk méretét. Tehát teljesen magunkra szabhatjuk a Coinpanda ajánlatát.

További speciális és hasznos Coinpanda-funkciók

Alapvetően tehát már tisztába kerülhettünk azzal, hogy mi a Coinpanda fő funkciója a felhasználók számára, ami egyébként egy különösen hasznos lehetőség, hiszen azért egyre több és több magyar kriptos is használ többféle kriptotőzsdét és ezeken többféle kriptovalutával kereskedik is. Viszont számos egyéb lehetőségünk is van az alkalmazással még. Például:

 • Van lehetőségünk arra, hogy meghívjuk az oldalra a könyvelőnket, akivel megoszthatjuk a jelentéseinket és tranzakciós történetünket, hogy ha egyéb jövedelmeink is vannak, akkor a bevallásunkhoz felhasználható legyen az itteni adathalmaz
Coinpanda
Itt tudod a könyvelődet meghívni
 • Akár a fiat pénzekben őrzött megtakarításainkat is hozzáadhatjuk a jelentésekhez, így tényleg mindent egy helyen tudunk kezelni a Coinpanda segítségével
 • Ha megfelelő csomagra iratkozunk fel, akkor az oldal szakértői segíteni fognak nekünk tranzakciók importálásában és az adójelentéseink összeállításában és pontosságuk biztosításában

A Coinpanda használatának előnyei a magyar kriptovalutás közösség számára

 • Rendkívül nagy számú kriptotőzsdét támogat a Coinpanda. API és CSV támogatás érhető el 500-nál is több tőzsdéhez, tárcához, blokklánchoz és szolgáltatáshoz
 • A Coinpanda támogatja a decentralizált pénzügyeket (DeFi) minden blokkláncon és segít az NFT tranzakciókat nyomonkövetni az OpenSea platformján
 • A platform segít abban, hogy egyes befektetéseink értékesítésével ellensúlyozzuk a többi befektetéseinkből származó profit adófizetési kötelezettségeit
 • Teljesen ingyenesen is használható a platform több funkciója is korlátlan ideig
 • Segít egy helyen nyomon követni az összes befektetésünket, akár még a fiat megtakarításainkat is, teljes tranzakciós történettel és portfólió részletezéssel

Biztonságos a Coinpanda használata?

A Coinpanda.io oldala csak olvasási jogot kér a kriptotőzsde fiókjainkhoz és tárcáinkhoz. Tehát semmilyen formában nem fog hozzányúlni a megtakarításainkhoz. Az összes szolgáltatását és az adatait is az Amazon Web Services támogatásával nyújtja, ami a felhőalapú tárhelyszolgáltási piac vezető szereplője. A fizetéseink kezeléséhez a Coinpanda a Stripe oldalát használja, úgyhogy ebben a tekintetben is teljes biztonságban érezhetjük magunkat.