500 millió dollárt fektetett be Warren Buffett egy bitcoinpárti digitális bankba

A legendás Warren Buffett befektetési vállalata, a Berkshire Hathaway 500 millió dollárt invesztált be egy bitcoinpárti, Nubank névre keresztelt digitális bankba.

Megszokhattuk már, hogy Warren Buffett, aki egyébként 2008-ban a Forbes magazin listája szerint a világ leggazdagabb emberének számított, kifejezetten rühelli a kriptovalutákat. Most viszont egy olyan digitális bankba fektetett, ami nem veti meg a bitcoint.

Mi újat kínál a Nubank?

A Nubank hamarosan bitcoin befektetéseket fog kínálni, miután sikeresen megvásárolta a Easynvest nevezetű brókercéget, amely egyébként Brazíliában elsőként kínált bitcoin ETF-ket.

A 2013-ban alapított Nubank 40 millió ügyféllel rendelkezik, mellyel bőven elnyerte a világ legnagyobb digitális bankja címet. Az újabbnál újabb befektetésekkel pedig „a világ legértékesebb digitális bankjává és Dél-Amerika egyik legnagyobb pénzintézetévé vált”.

A közlemény szerint ugyanis a legújabb beruházásokkal és tevékenységekkel a bank már 30 milliárd dolláros piaci értéknek örvendhet, mely csak egy hangyányival kevesebb Brazília harmadik legnagyobb bankja, a Banco Santander Brasilé értékétől. A történet pedig még közel sem ér véget, hiszen nemrégiben megtudhattuk azt is, hogy a bank még ebben az évben tőzsdére fog lépni.

Nubankot már májusban feljogosította a brazíliai központi bank az Easynvest megvásárlására, melyet az elmúlt héten át is kereszteltek Easynvestről Easynvest by Nubankra, mellyel lényegében a Nubank által biztosított egyszerű kereskedésre céloznak.

Az Easynvest által kínált bitcoin ETF lényegében a QR Asset Management révén létrehozott QBTC11, az első bitcoin ETF, amelyet a brazil értékpapír-és tőzsdefelügyelet (CVM) jóváhagyott. Az ETF listázva van már a B3 tőzsdén is, mely Latin-Amerika egyik legnagyobb, Brazília pedig második legrégibb tőzsdéje.

Az Easynvest egyébként gyakran foglalkozik bitcoinnal kapcsolatos információk megosztásával is. Sokszor fogalmaz úgy “a bitcoin városi beszédtéma” vagy “olyan milliárdosok érdeklődnek iránta, mint Elon Musk és Ray Dalio”.

A Nubank és a bitcoin között tehát igenis van kapcsolat, így még azt is elmondhatjuk, hogy Warren Buffett és BTC között is lesz.

A Nubank kedden közölte, hogy a befektetőktől összegyűjtött pénzt a mexikói és kolumbiai nemzetközi terjeszkedés finanszírozására, új termékek és szolgáltatások bevezetésére, továbbá számos új alkalmazott munkáltatására tervezi fordítani.