5000 dollár először, 5000 másodszor … újabb mérföldkőnél a bitcoin és a litecoin

Hajnalban a bitcoin először próbálkozott meg az 5000 dolláros ellenállás átlépésével. Eközben a litecoin árfolyama minden korábbi csúcsot megdöntött rekordforgalom mellett. Izgalmas hétvége volt a kriptopénzek piacán.

5000 dollár először egy bitcoin

A bitcoin árfolyama vasárnap hajnalban újabb lélektani határhoz érkezett. Magyar idő szerint hajnali 4 óra körül az egész nap tartó emelkedő trend az 5000 dolláros ellenállást közelítette meg. Délelőtt még mindössze 4650 dollárt adtak egy bitcoinért, mely 12 óra alatt 10%-ot emelkedett. A Bitstampen 4979 dollár, a Coinbasen 4980 dollár, a Bitfinexen pedig 4970 dollárig emelkedett az árfolyam.

5000 dollár először egy bitcoin

A megnövekedett árfolyamszint egyre több kereskedőt vonz a piacra. A Bitcoinity adatai szerint az összes tőzsdén növekedett a kereskedési kedv, ahogy az 5000 dolláros árszint tapintható közelségbe került. De a legnagyobb forgalom növekedést a Bitfinex produkálta, ahol közel háromszor annyi bitcoinnal kereskedtek mint korábban.

Megnövekedett a forgalom a Bitfinexen

Az 5000 dollár először jelent meg a képernyőkön mint eladási szint, mely aztán eladási hullámot indított meg mindenhol. A korrekció így 4400 dollárig nyomta vissza az árfolyamot. Innen részben vissza tudott kapaszkodni a bitcoin ára, jelenleg 4600 dollár körül zajlik a kereskedés. Izgalmas hétnek nézünk elébe ugyanis biztosra vehető, hogy a bitcoin újra nekifut az 5000 dolláros lélektani határnak és ha áttöri, akkor kérdés, hogy vajon tud-e tartósan a fölött maradni.

Litecoin is bankot robbantott

A korábban csak digitális ezüstként elkönyvelt litecoin árfolyama is nagyot ment a hétvégén. Szombat hajnalra ugyanis egy litecoinért már 93 dollárt is adtak a Bitfinex piacán. Az árfolyam itt két nap alatt majdnem 40 százalékot erősödött, minden korábbi rekord szintet maga mögött hagyva. A forgalom nagy része a dél-koreai Bithumb tőzsdéről jött, de a kínai OKCoin és a Huobi is megnövekedett forgalmat tudhatott be szombaton.

A litecoin is rekord árfolyamon volt a hétvégén

A rekord nagyságú árfolyamemelkedés végül nem tudta 100 dollár fölé emelni a litecoin árát, már a 90 dolláros ellenállást is csak többszöri nekifutásra sikerült bevenni. Végül vasárnapra a litecoin árfolyama 71 dollárig korrigált vissza, ami még így is 10%-al erősebb szint, mint ahol a múlt hét során volt az.

A kriptopénz kereskedők azután kezdték újra felfedezni a litecoinban rejlő lehetőségeket, amikor a SegWit aktiválásra került a litecoin blokkláncán. A fejlesztés révén egy teljesen új világ tárult ki a litecoin számára, mely az eddigi jelentések szerint minden probléma nélkül működik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük